Volley League: Με… λεωφορείο στην Αθήνα για το κρίσιμο ματς με την Κηφισιά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Μπορεί στα ταμεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να έχουν εισρεύσει πάνω από 40.000 ευρώ το τελευταία δίμηνο από τις δυο επιχορηγήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα καλά κρατούν για την μεγάλη ομάδα της πόλης.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι παίκτες στην πλειοψηφία τους παραμένουν απλήρωτοι όπως κατέδειξε και το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας με τον Σωκράτη Χαραλαμπίδη, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα για πρώτη φορά καλείται να ταξιδέψει για κρίσιμο παιχνίδι που διεξάγεται στην Αθήνα με… λεωφορείο.

Βέβαια, το λεωφορείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους παίκτες του Εθνικού. Έτσι είχαν πάει και στην Πάτρα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και μάλιστα είχαν πάρει εκείνο το τεράστιο και καθαρό διπλό που κρατάει την ομάδα ζωντανή στο κυνήγι της εισόδου στην οκτάδα και της αποφυγής των πλέι άουτ.

Επίσης, με λεωφορείο γίνονταν παραδοσιακά οι μετακινήσεις πέρα από την Θεσσαλονίκη και στην Χαλκίδα (μάλιστα είχε κολλήσει στα χιόνια στην επιστροφή παραμονές των Χριστουγέννων) και παλιότερα στην Χαλκίδα, αλλά στην Αθήνα δεν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και πάντα η ομάδα κατέβαινε αεροπορικώς.

Μάλιστα την φετινή σεζόν ο Εθνικός είχε έρθει αυθημερόν με το αεροπλάνο να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, πετώντας το πρωί και αναχωρώντας το ίδιο βράδυ, ενώ αντιθέτως είχε πραγματοποιήσει διπλή διανυκτέρευση στο ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα να έρχεται την παραμονή του αγώνα και να αναχωρεί την επομένη.

Ο Εθνικός έχει παίξει φέτος παιχνίδι στην Αθήνα και με τον έτερο Εθνικό, αυτό του Πειραιά σε αναμέτρηση που φιλοξενήθηκε όμως στην Καλλιθέα. Άλλη κάθοδος δεν προβλέπεται για την πρωτεύουσα, υπάρχει όμως στο πρόγραμμα ταξίδι πιο κάτω, στο Βραχάτι για την αναμέτρηση με τον Παμβοχαϊκό και φυσικά τα εκτός με τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα.

Μένει να δούμε αν η πολύωρη ταλαιπωρία του ταξιδιού με λεωφορείο την Παρασκευή θα επηρεάσει τους παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το Σάββατο και προς ποια κατεύθυνση, γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι ενίοτε αυτά τα ταξίδια βοηθούν στο να χτιστεί καλύτεροι οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η τωρινή…