Volley League: Οι βαθμοί εκκίνησης για τον Εθνικό στα πλέι άουτ αν τέλειωνε τώρα το πρωτάθλημα και το υπόλοιπο πρόγραμμα στη μάχη της σωτηρίας

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε πρωταθλητής των μεταγραφών τον Ιανουάριο στην προσπάθεια να αποφύγει τα πλέι άουτ και να μπει στην πρώτη οκτάδα των πλέι οφ, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αποδεικνύεται ότι σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν απλήρωτοι οι παίκτες του, τουλάχιστον αυτοί που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα και σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος όλον τον δύσκολο πρώτο γύρο.

Πλέον, με επτά αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, κυνηγά κατά βάση Εθνικό Πειραιώς, Νίκη Αιγινίου και Κηφισιά και σε μεγάλο βαθμό είναι στα χέρια του να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και να μην μπλέξει σε περιπέτειες, εφόσον βέβαια εκμεταλλευθεί την έδρα του που στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε αποδειχθεί σε αχίλλειο πτέρνα του.

Σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, που έχει όμως επτά στροφές για το τέλος του, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ως τρίτος από το τέλος θα έπαιζε μπαράζ παραμονής με τον Παμβοχαϊκό και τον Παναθηναϊκό σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών. Σε αυτό το πρωτάθλημα οι ομάδες θα έμπαιναν με βαθμολογία με τον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό να έχουν πλεονέκτημα τριών βαθμών έναντι του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως ενισχύθηκε αρκετά στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Για να μην μπλέξει σε περιπέτειες ο Εθνικός καλό θα ήταν να βρεθεί από την 8η θέση και πάνω και στο πλαίσιο αυτό κομβικής σημασίας  μπορεί να αποδειχθεί ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα αυτό το Σάββατο στην κηφισιά, που επίσης δείχνει να έχει ως στόχο την είσοδο στα πλέι οφ. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εθνικό και των ομάδων που μάχονται για την αποφυγή των πλέι άουτ έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός Πειραιώς (45 βαθμοί)
2. ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (38 βαθμοί)
3. Φοίνικας Σύρου (31 βαθμοί)
4. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (25 βαθμοί)
5. Ηρακλής Χαλκίδας 25 (βαθμοί)
6. Κηφισιά (21 βαθμοί): Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εντός), Νίκη Αιγινίου (εκτός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εντός), ΟλυμπιακόςΠειραιώς (εντός), Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός), Εθνικός Πειραιώς (εκτός)
7. Νίκη Αιγινίου (20 βαθμοί): Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός), Κηφισιά (εντός), Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός), Εθνικός Πειραιώς (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός),  Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός)
8. Εθνικός Πειραιώς (19 βαθμοί):  Ηρακλής Χαλκίδας (εντός), Φοίνικας Σύρου (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), Νίκη Αιγινίου (εντός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός), Κηφισιά (εντός)

9. Παμβοχαϊκός (17 βαθμοί): Φοίνικας Σύρου (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εντός), Νίκη Αιγινίου (εκτός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εντός), Κηφισιά (εκτός), Παναχαϊκή (εντός)
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17 βαθμοί): Κηφισιά (εκτός), Παναχαϊκή (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός), Εθνικός Πειραιώς (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Ηρακλής Χαλκίδας (εντός), Φοίνικας Σύρου (εκτός)
11. Παναθηναϊκός (10 βαθμοί): Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός), Εθνικός Πειραιά (εκτός), ΠΑΟΚ (εντος), Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός), Φοίνικας Σύρου (εντός), Ολυμπιακός (εκτός)

12. Παναχαϊκή (2 βαθμοί): Παναθηναϊκός (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), Νίκη Αιγινίου (εντός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός), Κηφισιά (εντός), Ολυμπιακός (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός)