Προς ανάκληση η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας λόγω σοβαρών υγειονομικών παραλείψεων

 

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας, ζήτησε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ορεστιάδας το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Το θέμα, σύμφωνα με το radioevros και τον Γιάννη Βαβαλικούδη, έφερε εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω Μαρία Γκουγκουσκίδου η οποία διάβασε το πόρισμα του “Υγειονομικού” με ημερομηνία 6/11/2017 το οποίο αναφέρεται σε υγροποίηση υδρατμών τόσο στην κύρια αίθουσα της κολυμβητικής δεξαμενής όσο και στην αίθουσα των αποδυτηρίων ενώ μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε δυσοσμία ,μούχλα και υγρασία σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Επίσης στην έκθεση του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Ορεστιάδας αναφέρονται παραλείψεις στην μόνωση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ενώ αυτόματοι πωλητές και όργανα γυμναστικής που βρίσκονται στο κολυμβητήριο δεν έχουν άδεια. Σημαντική επισήμανση έγινε σχετικά και με τη μέτρηση του χλωρίου που έκανε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας το οποίο διαπίστωσε αυξημένα κατά πολύ τα ποσοστά του ενώ όπως επισημαίνεται δεν έχουν δοθεί σχεδόν ποτέ στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία.

Η κυρία Γκουγκουσκίδου στην τοποθέτηση της άφησε αιχμές για εσκεμμένη αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Δευτέρας στην οποία θέμα συζήτησης ήταν η “Ανάκληση άδειας λειτουργίας και αναστολή λειτουργίας της δημόσιας κολυμβητικής δεξαμενής” ενώ υποστήριξε ότι ενδεχομένως η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του κολυμβητηρίου προ λίγων μηνών πιθανότατα έγινε παράτυπα η παράνομα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Ορμανλίδης πήρε το λόγο αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της η κ. Γκουγκουσκίδου και τόνισε ότι το κολυμβητήριο έχει άδεια και έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στο κολυμβητήριο πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη λυθεί. Ο κ. Ορμανλίδης ήταν κατηγορηματικός για την αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής για λόγους σκοπιμότητας και είπε ότι θα ξανάερθει το θέμα στην επιτροπή. Επίσης ο κ. Ορμανλίδης υποστήριξε ότι για την ανανέωση της άδειας του κολυμβητικής δεξαμενής δεν χρειάζεται έγκριση από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για τους λουόμενους!

Για το θέμα μίλησε και ο Πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ κ. Αλέξανδρος Μπαρμπούδης στην ευθύνη του οποίου άπτεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου Ο κ. Μπαρμπούδης εμφανίστηκε ευγνώμων για τον έλεγχο του υγειονομικού γιατί ,όπως υποστήριξε, επισημάνθηκαν παραλείψεις που ο ίδιος πολλές φορές έχει διαπιστώσει ,έχει επισημάνει αλλά δεν εισακούστηκε αφήνοντας με τη σειρά του αιχμές στους δύο συλλόγους που “εκμεταλλεύονται” το κολυμβητήριο. Όπως είπε ο κ.Μπαρμπούδης ,η νομοθεσία για το όριο του χλωρίου έχει αλλάξει και επιτρέπει μεγαλύτερες τιμές και συνέχισε λέγοντας “εμείς τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες που μας ζήτησε το υγειονομικό”.

Αναφερόμενος στα προβλήματα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είπε ότι διορθώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και επέρριψε ευθύνες στους δύο συλλόγους για χρήση πολύπριζων και ηχητικών συστημάτων. Για τα θέματα υγρασίας και εξαερισμού του κολυμβητηρίου ο κ.Μπαρμπούδης είπε ότι σε επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΚΠΑΑΔΟ όπου θα προβλέπονται οι δαπάνες για τις επισκευές αυτές τονίζοντας ότι ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε από το 2014 που ανέλαβε η δημοτική αρχή. Κλείνοντας ο κύριος Μπαρμπούδης δήλωσε περήφανος για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου τονίζοντας ότι επί θητείας του διευρύνθηκαν τα ωράρια λειτουργίας ,τοποθετήθηκε η καρέκλα διευκόλυνσης των ΑΜΕΑ ,τοποθετήθηκε σύστημα χρονομέτρησης ενώ διεξήχθησαν αρκετές διοργανώσεις που συνέβαλαν στην προβολή της περιοχής και την ενίσχυση της οικονομίας της.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν και οι δημοτικoι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Παπαδόπουλος και Λαγγουρίδης (ο πρώτος τοποθετήθηκε τεχνικά ,λόγω της ιδιότητας του,για τη χλωρίωση και ο δεύτερος για την απουσία του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) και από την αντιπολίτευση ο κ. Μουτουσίδης.