Πουλάει το 60% των μετοχών του ο Ξανθιώτης ιδιοκτήτης του Άρη μετά τη γενική κατακραυγή στο Αλεξάνδρειο

 

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Οστάνδη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, ωστόσο δε τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με σκορ 66-70.

Αυτή ήταν η 19η σερί ήττα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, γεγονός που ισοφαρίζει ένα αρνητικό ρεκόρ που είχαν χρόνια να βιώσουν οι φίλοι του Άρη, οι οποίοι με πανό στο Αλεξάνδρειο απαίτησε με όχι και πολύ κόσμιο τρόπο να φύγει από την ομάδα ο Ξανθιώτης μεγαλομέτοχός της Νίκος Λάσκαρης, στο όνομα του οποίου έπιναν όλοι νερό μέχρι και πριν μερικούς μήνες.

Βραδινές πληροφορίες απο τη Θεσσαλονίκη ανέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ,Νίκος Λάσκαρης, μέσω επιστολής του έκανε γνωστό πως είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το 60% των μετοχών σε όποιον επιχειρηματία δείξει ενδιαφέρον. Ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να καλυφθούν οι προϋποθέσεις που έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η πιο σημαντική από αυτές; Έκανε γνωστό πως δεν μπορεί να αναλάβει την υποχρέωση να εξοφλήσει τα χρέη προς το Δημόσιο. Παράλληλα, ο Λάσκαρης μέσω της επιστολής του επισήμανε ότι αν μέχρι το καλοκαίρι δεν ενεργοποιηθούν συμφωνίες με Τουρκικές εταιρίες, που επιμένει ότι υπάρχουν, τότε θα παραχωρήσει και το υπόλοιπο 30%.

Από την πλευρά τους οι ενδιαφερομενοι (Τσακτσαρλής, Ζουλιάμης κ.α.) έχουν ζητήσει το 67% των μετοχών με τη δέσμευση ότι θα πληρώσουν ή ρυθμίσουν αυτοί τα 2/3 των χρεών, που υπολογίζονται σε 4-4.5 εκ. ευρώ, με την προϋπόθεση, όμως, πως ο Λάσκαρης θα αναλαμβάνει το χρέος προς το Δημόσιο.

Η πρόταση των επιχειρηματιών στον Λάσκαρη να καλύψουν έως και 2,3 εκατ. ευρώ χρεών και να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Παράλληλα θα καταβάλουν κάθε χρόνο ένα ποσό μεταξύ 350-400 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα προστίθεται στα έσοδα της ομάδας. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον του Άρη στο μπάσκετ και του Νίκου Λάσκαρη στην ομάδα.