Νέο «χαστούκι» από το Ίδρυμα Νιάρχος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για το «Σπίτι της Γυμναστικής»

 

«Μούτρα να πάω και να τους πω δώστε μου κι άλλα, δεν έχω». Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ξέκοψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο στην παρούσα χρονική συγκυρία για να φτιαχτεί το Σπίτι της Γυμναστικής, το οποίο ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι θα δημιουργηθεί κατά προτεραιότητα. 

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποστήριξε ότι το σπίτι της γυμναστικής «μένει ως έχει μέχρι νεωτέρας» και κάλεσε τους ανθρώπους της γυμναστικής, τους παράγοντες, τους αθλητές και τους γονείς τους να κάνουν υπομονή, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτήν την περίοδο είναι προτεραιότητα να φτιαχτεί το νέο Κλειστό Γυμναστήριο καθώς και το μπαλόνι που έχει υποσχεθεί, οπότε η γυμναστική θα πάει πίσω και θα πρέπει να εξακολουθήσουν οι άνθρωποί της να ανέχονται τις απάνθρωπες συνθήκες στο ΤΟΛ και αν χρειαστεί θα γίνουν αγώνες και στο “Παρασκευόπουλος”, όπως εκείνοι από τους οποίους προέρχεται η φωτογραφία αρχείου του κ. Λαμπάκη με την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Είχε προηγηθεί πέρυσι τον Μάιο η πρωτοφανής κωλοτούμπα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ενώ πριν τέσσερα χρόνια φέρεται να είχε δεσμευθεί ότι το Παλαιό Κολυμβητήριο θα μετατραπεί σε σπίτι της Γυμναστικής, σε εκδήλωση του ΟΕΓΑ, άλλαξε ξαφνικά ρότα και είπε ότι σκέφτεται όχι απλά να μην γίνει Σπίτι της Γυμναστικής στον συγκεκριμένο χώρο αλλά ούτε καν αθλητική εγκατάσταση, αφού προέκρινε την δημιουργία αναψυκτηρίου υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρεθεί ιδιώτης να το αναλάβει.

Μετά από εκείνο το δημοσίευμα του ThrakiSportS, ο κ. Λαμπάκης είχε βγει σε συνέντευξη Τύπου να μιλήσει για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και σε σχέση με το Σπίτι της Γυμναστικής είχε υποστηρίξει ότι άλλαξε γνώμη αναφορικά με την αρχική του σκέψη να μεταφερθεί η γυμναστική στο παλαιό κολυμβητήριο επειδή «ήταν ασύμφορη η δαπάνη που χρειαζόταν για να κρατηθεί το κουβούκλιο που είναι σάπιο και επικίνδυνο και πρέπει να κατεδαφιστεί». Μάλιστα, όταν του είχε αναφερθεί ότι άλλα είχε πει ο ίδιος μερικά χρόνια πριν, επισήμανε ότι τα νεώτερα στοιχεία τον έκαναν να αλλάξει γνώμη και είχε προσθέσει με νόημα: «Μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν άποψη».

Τότε ωστόσο και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που είχαν υπάρξει, ο κ. Λαμπάκης είχε αναφέρει ότι τρέχει η δημιουργία του Σπιτιού της Γυμναστικής ως ξεχωριστού έργου, δίπλα από τον χώρο όπου   υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθεί το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, για την οποία είχε κατατεθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης στο Ίδρυμα Νιάρχος ώστε για ένα έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ να καλυφθεί από εκείνο το ποσό δαπάνης σε ποσοστό 80% και το υπόλοιπο 20% (περίπου 250.000 ευρώ) να καλυφθεί από τον Δήμο.

Παρά την αισιοδοξία που είχε εκφραστεί τότε, η απάντηση από το Ίδρυμα Νιάρχος ήταν αρνητική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές προτεραιότητες (όπως πιθανότατα για παράδειγμα η νέα πτέρυγα που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με χρήματα του συγκεκριμένου Ιδρύματος). Κάπως έτσι οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί αποδείχθηκαν φρούδες, με τον δήμαρχο Λαμπάκη να είναι μάλλον ο πιο εκτεθειμένος στα μάτια του κόσμου από την εξέλιξη που δείχνει να παίρνει αυτή η υπόθεση…