Μεγάλο άλμα και στη Μαδρίτη η Βούλα Παπαχρήστου στον δρόμο για το Μπέρμιγχαμ

 

Έχοντας ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, η Βούλα Παπαχρήστου θα πραγματοποιήσει αύριο το δεύτερο της αγώνα για το 2018 και δείχνει έτοιμη για ακόμα ένα μεγάλο άλμα.

Ξεκινώντας από τη Γαλλία, η αθλήτρια του Γιώργου Πομάκσι πήδηξε 14.25μ. επίδοση καλύτερη από ολόκληρη την περσινή σεζόν. Έχοντας ολοκληρώσει το φορτωμένο κομμάτι της προετοιμασίας υγιής, η Παπαχρήστου θα αγωνιστεί την Πέμπτη στο wolrd indoor tour της Μαδρίτης για να εξασφαλίσει και τυπικά την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πηδώντας στο όριο που είναι 14.30μ.

Όπως επισημαίνει το sportsfeed, με το 14.25μ. είναι στην 4η θέση αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη ενώ και με το ranking της IAAF βάζοντας μέσα και την περσινή χρονιά, παραμένει σε θέση πρόκρισης ακόμα και αν μείνει στο 14.25μ. Όλα αυτά και ενώ πολλές από τις βασικές της ανταγωνίστριες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τους αγώνες τους.

Στη Μαδρίτη θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Βικτόρια Προκοπένκο που μόλις πριν από μερικές μέρες πήδηξε 14.44μ. για να ανέβει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες μόνο η Άνα Πελετέιρο έχει περάσει τα 14 μέτρα (14.20μ.). Βέβαια στον αγώνα υπάρχει και η δευτεραθλήτρια Ευρώπη στον ανοιχτό Χάνα Μινένκο για την οποία αυτός θα είναι ο πρώτος της φετινός αγώνας. Να σημειωθεί ότι το αγώνισμα του τριπλούν των γυναικών είναι εκτός βαθμολόγησης του world indoor tour.