Κύπελλο Ελλάδος: 10 tips για τη νοκάουτ αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΠΑΟΚ (20:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Πριν προλάβουν να συμπληρωθούν δύο 24ωρα από τον αγώνα με τον Ηρακλή που κρίθηκε για ακόμα μια φορά στο τάι μπρέικ, οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης καλούνται να δώσουν νέο αγώνα, αφού η αναμέτρηση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ έχει προγραμματιστεί για το βράδυ.

Όπως κάθε επίσημο παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, θα υπάρχει απευθείας κάλυψη για την εξέλιξή της από το ThrakiSportS. Για όσους πάνε στο γήπεδο αλλά και για όσους παρακολουθήσουν διαδικτυακά το παιχνίδι, ακολουθούν τα καθιερωμένα δέκα tips που πρέπει οπωσδήποτε οι φίλαθλοι να γνωρίζουν:

1. Αυτό θα είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στο Κύπελλο, αφού στις προηγούμενες φάσεις μετείχαν μόνο ομάδες από μικρότερες κατηγορίες. Για τον νικητή ανοίγει ο δρόμος για πρόκριση στο φάιναλ φορ αφού βάσει κλήρωσης θα υποδεχθεί στα προημιτελικά τον νικητη του αγωνα Νέστωρας – Νίκη Αιγινίου.

2. Φέτος οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές, τρεις για φιλικά στην αρχή της σεζόν και δυο για επίσημες διοργανώσεις. Στη μοναδική αναμέτρηση που ήταν ουσιαστικά νοκ άουτ ωστόσο ο Εθνικός ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη έκπληξη, νίκησε και πέταξε τον ΠΑΟΚ εκτός φάιναλ φορ Λιγκ Καπ.

3. Στο ματς του πρωταθλήματος που διεξήχθη παραμονές των Χριστουγέννων στην Αλεξανδρούπολη ο ΠΑΟΚ είχε περάσει σαν σίφουνας. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του δικεφάλου ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που έρχεται στον Έβρο για δεύτερη φορά σε διάστημα ενάμισι μήνα ως αντίπαλος.

4. Από εκείνο το παιχνίδι ο Εθνικός έχει ενισχυθεί αρκετά, αφού πέραν του Παγιάν αποκτήθηκαν ο Ριζόπουλος, ο Χαριτωνίδης και μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Μεχία και ο Κασαμπαλής. Ωστόσο γεγονός είναι ότι και ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί έχοντας ως στόχο όχι μόνο το πρωτάθλημα αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

5. Ο Εθνικός από την πλευρά του έχει ξεκάθαρο στόχο την παραμονή στην Volley League και θεωρείται φυσιολογικό να περνά το κύπελλο σε δεύτερη μοίρα, όταν έρχεται καθοριστικό παιχνίδι το Σάββατο στην Κηφισιά. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του Μουστακίδη θα παρατήσουν το παιχνίδι.

6. Στην προϊστορία των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης τα τελευταία 15 χρόνια, από το 2002 που άλλαξε το σύστημα με την κατάργηση των αλλαγών και τα κερδισμένα σετ να πηγαίνουν στους 25 πόντους, έχουν διεξαχθεί 31 αγώνες με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στις νίκες του Εθνικού στις νίκες με 25-6.

7. Οι πέντε από τις έξι νίκες των Εβριτών έχουν επιτευχθεί στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος όμως την τελευταία ια την συναντήσουμε πέντε χρόνια πριν. Στις τελευταίες πέντε σεζόν αν συμπεριλάβουμε και την φετινή ο ΠΑΟΚ φεύγει με το διπλό από την Αλεξανδρούπολη.

8. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Αντίθετα ο Εθνικός εξακολουθεί να έχει απλήρωτους τους περισσότερους παίκτες του για τα φετινά συμφωνηθέντα ενώ και οι διακανονισμοί του παρελθόντος πηγαίνουν ολοένα και πιο πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός.

9. Δυσαρέσκεια προκάλεσε σε αρκετό φίλαθλο κόσμο το γεγονός ότι ο αγώνας ορίστηκε Τρίτη με την αγορά της πόλης να είναι ανοιχτή. Πάντως δεν πήγε νωρίς το απόγευμα αλλά θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ, ακριβώς για αυτόν τον λόγο. 

10.  Ο αγώνας ξεκινά στις 20:00, μεταδίδεται η εξέλιξή του από το ThrakiSportS  και θα έχει για διαιτητές τους Τζεπκινλή και Ιωαννίδη. Σήμερα διεξάγονται άλλες δυο αναμετρήσεις, στις 18.00 Ολυμπιακός – Παναχαϊκή  και στις 21.00 Νέστωρ – Νίκη Αιγινίου. Το κυρίως πιάτο είναι αύριο με τα ματς  Παναθηναϊκός – Κηφισιάς (17:00), Ολυμπιάδα Πατρων  – Ηρακλής Χαλκιδας (18:00), Παμβοχαϊκός – Εθνικός Πειραιά (19:00) και ΧΑΝΘ – Ηρακλής Θεσσαλονίκης (21:00) ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Πέμπτη με την αναμέτρηση ΑΕΚ – Φοίνικας Σύρου (19:00).