Στο κορυφαίο μίτινγκ ύψους του κόσμου ο Μπανιώτης με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ

 

Στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα των 80.000 κατοίκων στη Σλοβακία, διεξάγεται την Τρίτη το κορυφαίο μίτινγκ κλειστού στίβου όσον αφορά στο ύψος με τον Κώστα Μπανιώτη να έχει την ευκαιρία να σημειώσει ρεκόρ για το 2018 αλλά και το όριο για το Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.

Ήδη οι περισσότεροι από τους αθλητές βρίσκονται στην πόλη της Σλοβακίας με πρώτους τους μεγάλους σταρ του ύψους, Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ και Μαρία Λασίτσκενε.

Στους προσκεκλημένους είναι και ο Κώστας Μπανιώτης ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος εκτός από τον Μπαρσίμ που ξεκίνησε με 2.38μ. και με τους Ταμπέρι (2.25μ. φέτος), Μπέντναρεκ (2.33μ.), Πριμπίλκο (2.29μ.), Μπούμενικ (2.30μ.), Φασινότι (2.24μ.), Ριβέρα (2.28μ.), Γκράμπαρζ (2.30μ.), Νεντασεκαου (2.28μ.), και τους Ιβάνοφ, Τόμας, Γουάνγκ που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα φέτος.

Ουσιαστικά πρόκειται για αγώνα που θυμίζει τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έχει μεγάλη σημασία ο Κομοτηναίος άλτης να βρεθεί σε καλή κατάσταση, γιατί χρειάζεται μεγάλα άλματα για να εξασφαλίσει πρόκριση στο Μπέρμιγχαμ όπου σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε κατευθείαν τελικό.

Το μίτινγκ έχει αγώνα και στις γυναίκες με την Λασίτσκενε που έχει πηδήξει 2.04μ. να βρίσκεται αντιμέτωπη μεταξύ άλλων με τις Χρούμπα (1.93μ. φέτος), Τροστ (1.90μ.) και Σπένσερ (1.95μ.).