Πανελληνιονίκης πριν λίγα χρόνια σε Φέρες και Ξάνθη έγινε… Τούρκος και θα εκπροσωπεί πλέον την ημισέληνο!!!

 

Για πρώτου μεγέθους σκάνδαλο κάνουν λόγο όσοι γνωρίζουν καλά μια υπόθεση που ταλανίζει το ελληνικό τζούντο και βγήκε στην επιφάνεια πριν λίγες ημέρες. 

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο κορυφαίος Έλληνας τζουντόκα μετά την αποχώρηση του Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, εξαγοράστηκε από την Τουρκία και θα αγωνίζεται σαν Τούρκος στις διεθνείς διοργανώσεις με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, όπου μάλιστα εκτιμάται ότι θα είναι από τα φαβορί για μετάλλιο.

Ήδη μάλιστα αγωνίστηκε σαν… Τούρκος σε πρόσφατους διεθνείς αγώνες τζούντο στην Τυνησία, κατακτώντας μάλιστα το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -81 κιλών με το όνομα Vedat Albayrak. Η μετατροπή του Μουστόπουλου σε Τούρκο έγινε κάτω από τη… μύτη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και έχει να κάνει με όσα συνέβαιναν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο!

Ο Ρομάν Μουστόπουλος αποτελεί αθλητικό προϊόν της Ελλάδος, αν και η καταγωγή του είναι από τη Γεωργία, Μεγάλωσε στην Ελλάδα και από μικρή ηλικία είχε διακρίσεις. Τον Μάρτιο του 2013 είχε μάλιστα κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που είχε φιλοξενηθεί στο Αμοιρίδειο της Ξάνθης, ωστόσο λίγους μήνες μετά, αν και έφηβος ακόμα, είχε καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που είχε διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2013 στις Φέρες του Έβρου.

Από τότε συνέχισε να διακρίνεται και να αναπτύσσεται. Έφερε βαλκανικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους στην Ελλάδα και εκπροσώπησε την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Τζούντο λάμβανε αδρές αποζημιώσεις με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων για την ολυμπιακή προετοιμασία του. Ωστόσο με μία εντελώς αιφνιδιαστική  και ανεξήγητη απόφαση, την οποία φέρεται να έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Ιωάννης Καφενταράκης, ο Μουστόπουλος αφέθηκε ελεύθερος να επιλέξει ποια χώρα θα εκπροσωπεί στο μέλλον.

Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Ρομάν Μουστόπουλος αποκάλυπτε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ: «Στο Ρίο απλά μου παρουσιάζεται η ευκαιρία. Πρέπει να την χρησιμοποιήσω. Εάν έχω τη υγεία μου, θέλω και θα συνεχίσω. Και να συνεχίσω για την Ελλάδα. Γιατί θα πρέπει να πω ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχα πρόταση από την Τουρκία, την οποία όμως δεν μπήκα σε διαδικασία να σκεφτώ. Σε καμία περίπτωση δεν θα έφευγα από την Ελλάδα για οποιαδήποτε χώρα. Είμαι εδώ και παλεύω εδώ».

Πριν καν συμπληρωθούν δυο χρόνια, αυτό το μελλοντικό αστέρι του παγκόσμιου τζούντο που άρχισε να λάμπει από τις προαναφερθείσες διοργανώσεις στην Θράκη, φέρεται να έχει ήδη αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα. Μεσολάβησαν οι κόντρες των διοικητικών παραγόντων της Ομοσπονδίας Τζούντο που είχαν σαν αποτέλεσμα την προηγούμενη χρονιά οι αθλητές όχι απλά να μην εισπράξουν πριμ για τις διακρίσεις τους, αλλά να αποκλειστούν από διεθνείς διοργανώσεις αφού δεν δηλώνονταν για λόγους οικονομίας.

«Από την περίπτωση του Ρομάν Μουστόπουλου αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα των αθλητών όταν δεν τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά από τις ομοσπονδίες. Οι αθλητές της εθνικής ομάδας τζούντο παρέμεναν -ρεβανσιστικά- απλήρωτοι επί αρκετούς μήνες (χρήματα της παγκόσμιας ομοσπονδίας που προορίζονταν για τους αθλητές κατέληξαν σε… δικηγόρους), με αποτέλεσμα ο Ρομάν Μουστόπουλος να πάρει την απόφαση ώστε να βρει νέα εθνική στέγη», αναφέρει ανακοίνωση της νυν διοίκησης της Ομοσπονδίας τζούντο, που προσθέτει: «Καταλαβαίνουμε ότι η υπομονή έχει και τα όριά της. Ειδικά από τη στιγμή που αντιμετώπιζε οικογενειακά θέματα».

Αποτέλεσμα εικόνας για ρομαν μουστοπουλος