Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης

 

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League, σε μια αναμέτρηση που μοιάζει με πρόωρο τελικό για τους Εβρίτες. 

Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι σας παρουσιάζει δέκα tips που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο «Μιχάλης Παρασευόπουλος» για να παρακολουθήσετε την αναμέτρηση που θα ολοκληρώσει την 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

1. Πρόσωπο του αγώνα είναι αναμφισβήτητα ο ακραίος του Εθνικού Δημήτρης Ριζόπουλος. Πριν ένα μήνα επέστρεψε μετά από μια δεκαετία στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας μάλιστα τις αντιδράσεις των οπαδών του Εθνικού. Στον πρώτο γύρο όμως αγωνιζόταν στον Ηρακλή, από τον οποίο έφυγε περιπετειωδώς, καταγγέλλοντας ότι παρέμενε για μεγάλο διάστημα απλήρωτος.

2. Πρόσωπο του αγώνα θα είναι όμως κατά τα φαινόμενα και ένας απών από αυτόν, ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης, που όπως μετέδωσε το ThrakiSportS φέρεται να έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με άνωθεν εντολές της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός ακριβώς επειδή ζήτησε να του καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων του. Όλο αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα πριν το κρίσιμο παιχνίδι.

3. Από την πλευρά του Εθνικού υπάρχουν δυο new entries. Η μία αφορά τον Σταύρο Κασαμπαλή που επέστρεψε στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε μετά από ενάμισι χρόνο περιπλάνησης σε Χαλκίδα, Φινλανδία και Κύπρο. Με την έλευσή του θα έχει συνολικά τέσσερις πασαδόρους ο Εθνικός, με τον Χαριτωνίδη να δείχνει ότι θα αποτελεί την πρώτη επιλογή του Μουστακίδη.

4. Νέα παρουσία και ο κολομβιανός Μεχία, η έλευση του οποίου έγινε γνωστή μόλις το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ήρθε στο πλαίσιο του μεταγραφικού ντεμαράζ του Εθνικού για να αποφύγει τα πλέι άουτ της παραμονής. Άλλωστε είχε προηγηθεί ο Παγιάν. Συνολικά ο Εθνικός έκανε πέντε μεταγραφές, όσες καμία άλλη ομάδα, καθιστώντας τον Εθνικό πρωταθλητή της μεταγραφικής περιόδου.

5. Σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε όμως και ο Ηρακλής, που θα κάνει ντεμπούτο στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για τον Νίκο Σμαραγδή, ο οποίος έχει πανηγυρίσει τίτλους με τον γηραιό αλλά το τελευταίο εξάμηνο παρέμενε εκτός αγωνιστικής δράσης και αποφάσισε να επιστρέψει και να βοηθήσει την ομάδα με την οποία γνώρισε τις σημαντικότερες διακρίσεις της καριέρας του.

6. Ο Ηρακλής εκτός από τον Σμαραγδή απέκτησε και δυο παίκτες από την Α2, τον κεντρικό Πέτρο Ζαΐμη από τον Αίαντα Ευόσμου και τον διαγώνιο Γιάννη Κατσιαφλάκας από τον Άρη. Πέρα από τον Ριζόπουλο που ήρθε στον Εθνικό αποδέσμευσε και τον Νίκο Ελευθερίου που μετακόμισε στην Κύπρο.

7. Μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και τη νίκη του Παμβοχαϊκού στην Χαλκίδα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 15 βαθμούς βρίσκεται στην 10η θέση αλλά θα ξαξανέβει στην 9η αν κερδίσει. Το θέμα είναι βέβαια να πλησιάσει στην 8η θέση όπου βρίσκεται αυτήν την στιγμή η Κηφισιά, τέσσερις πόντους πάνω από τον Εθνικό, η οποία επίσης δεν έχει αγωνιστεί για την 15η αγωνιστική αλλά θα το έχει κάνει πριν το ματς Εθνικού-Ηρακλή αντιμετωπίζοντας στο Μετς τον Παναθηναϊκό.

8. Σε αντίθεση με το ματς Παναθηναϊκού -Κηφισιάς που είναι τηλεοπτικό και μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, αυτό του Εθνικού με τον Ηρακλή για ακόμα μια φορά δεν επιλέχθηκε για μετάδοση από την ΕΡΤ. Στα χθεσινά παιχνίδια Ηρακλής Χαλκίδας – Παμβοχαϊκός 1-3, ΠΑΟΚ – Εθνικός Πειραιώς 3-0, Νίκη Αιγινίου – Ολυμπιακός 0-3 και Φοίνικας Σύρου – Παναχαϊκή 3-0.

9. Ο Ηρακλής έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε απόσταση βολής από την πρώτη 4αδα. Με 24 βαθμούς είναι στην 5η θέση και στον πρώτο γύρο μετά από συγκλονιστικό και τηλεοπτικό παιχνίδι ο Ηρακλής είχε νικήσει τον Εθνικό με 3-2.

10. Διαιτητές στο ματς της Αλεξανδρούπολης θα είναι οι Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητήςο  Μιχελινάκης και επόπτες οι Τονονίδης, Βαγγέλογλου. Δυο μέρες μετά από αυτό το ματς ο Εθνικός θα παίξει νέο επίσημο παιχνίδι στο Παρασκευόπουλος, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, σε νοκ άουτ αναμέτρηση.