Κυριαρχεί το ντέρμπι της Κομοτηνής, σημαντικό εντός έδρας ματς και για την Ασπίδα Ξάνθης (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕ Κομοτηνής και τον ΓΑΣ κυριαρχεί στη μπασκετική επικαιρότητα της Θράκης, όπου όμως σημαντική αναμέτρηση δίνει και το ανδρικό τμήμα της Ασπίδας φιλοξενώντας στην πρεμιέρα του β΄γύρου τους Ικάρους Σερρών.

Χρονικά το πρόγραμμα ξεκινά με το γυναικείο τμήμα της Ασπίδας που στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει στην Θεσσαλονίκη τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μια εβδομάδα μετά την παρθενική νίκη επί των Τιτάνων Δράμας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 13:30 το μεσημέρι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Απόλλων Καλαμαριάς – Ασπίδα Ξάνθης, Αναγέννηση Ν.Ρ.-Σταυρούπολη, Πιερικός Αρχέλαος-Ηρακλής, Τιτάνες Δράμας-Ολύμπια ΓΣ Λάρισας, Πυλαία-Πανσερραϊκός και Άρης-Ναύαρχος Βότσης.

Στους άνδρες, ένα πολύ σημαντικό παιχνιδι με αντίπαλο τον φιλοδοξο Ίκαρο Σερρών δίνει η Ασπίδα Ξάνθης στο κλειστο του Ευμοίρου για την πρεμιέρα του β΄γύρου της Β’ Εθνικής Ανδρών στο Βορρά.

Η Ασπίδα αν και αουτσαιντερ της συνάντησης μετά από δυο σπουδαιες σερί νικες με Πεύκα και Λαγκαδά αφήνοντας πίσω τους το αρνητικό σερί, υποδέχεται δίχως άγχος τους Ικάρους που στοχεύουν στην δευτερη συνεχή άνοδο σε δύο χρόνια. Ο αγώνας ξεκινά στις 17:00 και η διοίκηση της Ασπίδας ετοιμάζει εκπλήξεις στους θεατές κληρώνοντας και ένα ταξίδι στην Αδριανούπολη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:  Ασπίδα Ξάνθης-Ίκαροι Σερρών, Ευρώπη 87-Χαρίλαος Τρικούπης, Ελίμεια-Χαλκηδόνα, Τιτάνες Παλαμά-Στρατώνι, Καβάλα-Φάρσαλα, Αγρίνιο-Ερμής Λαγκαδά και Ανατόλια-Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Τέλος, για τη Γ’ Εθνική Ανδρών έχουμε τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής και ένα μεγάλο ντερμπι για την Κομοτηνή στο πρωταθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Σε ένα αγώνα δίχως αυριο για αυτήν αφού είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, η ΑΕ Κομοτηνής αντιμετωπίζει τον  ΓΑΣ με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά από καιρό. Από την άλλη ο ΓΑΣ Κομοτηνή θα παίξει εκτός από το γόητρο για να διατηρηθεί στην πρωτη τετράδα της βαθμολογιας.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής: ΑΕ Κομοτηνής-ΓΑΣ Κομοτηνή, Κένταυρος Καλλικράτειας -Ευκαρπία, Αστέρας Σίνδου-Απόλλων Καλαμαριάς,  Πολύγυρος-Ορφέας Ν. Σκοπού, Μακεδονικός-Μαντουλίδης, Ελευθερούπολη-Αίας Ευόσμου, ΧΑΝΘ-ΜΕΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε Κυριακή από τις 16:30 το απόγευμα θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS για τα κρίσιμα παιχνίδια Ασπίδα Ξάνθης – Ικαροι Σερρών και ΑΕ Κομοτηνής – ΓΑΣ Κομοτηνή.