Ικανοποιητική εμφάνιση Μαγγίνα στην Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων

 

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Δήμος Μαγγίνας στην Μίρα της Πορτογαλίας, όπου διεξήχθη το μεσημέρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων στον Ανώμαλο Δρόμο.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, ο Μαγγίνας ταξίδεψε εκεί μαζί με την ομάδα του ΑΟ Μυκόνου, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ο Μαγγίνας τερμάτισε σε 32 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα στην διαδρομή των 10.335 μέτρων και κατέλαβε σε ατομικό επίπεδο την 64η θέση στην Ευρώπη. Ήταν ο δεύτερος της ελληνικής ομάδας πίσω από τον Καλλία που τερμάτισε 56ος, εννιά δευτερόλεπτα πιο πριν.

Η ουσία είναι όμως η βαθμολογία. Κάθε αθλητής ανάλογα με την θέση που τερμάτιζε «χάριζε» αντίστοιχους βαθμούς ποινής στην ομάδα του και προφανώς η ομάδα που είχε τους λιγότερους αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αυτή ήταν η Σπόρτονγκ Λισαβόνας που είχε μόλις 25 βαθμούς, αφού είχε στην σύνθεσή της τον 10, τον 6ο, τον 7ο και τον 11ο του αγώνα. Δεύτερη η Ολυμπικ Εσενμπέκ του Βελγίου με 40 βαθμούς και τρίτη η ισπανική Ατλέτισμο Μπικιλα με 74 βαθμούς. Η μόνη άλλη ομάδα που είχε κάτω από εκατό βαθμούςς ήταν η BBSK της Κωνσταντινούπολης.

Ο ΑΟ Μυκόνου κατέλαβε την 19η θέση σε συνολο 22 ομάδων από όλη την Ευρώπη με 309 βαθμούς. Πέρασε τις ομάδες από το Μπρνο της Τσεχίας, το Λουξεμβούργο και την Φινλανδία. Η ουσία είναι όμως ότι η ελληνικήν ομάδα έδωσε το παρών στην διοργάνωση σε μια εποχή που στην Ελλάδα κανείς δεν καλλιεργεί τον ανώμαλο δρόμο στον κλασικό αθλητισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ