ΕΠΣ Έβρου: Κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα της Θύελλας Κυπρίνου λόγω των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

 

Τον άμεσο κίνδυνο να αποβληθεί από το πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου αντιμετωπίζει η Θύελλα Κυπρίνου, η ομάδα που έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα επειδή δεν κατέβηκε να αγωνιστεί πριν δυο εβδομάδες λόγω του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία.

Η ΕΠΣ Έβρου όρισε και πάλι το παιχνίδι της Θύελλας Κυπρίνου για αυτήν την αγωνιστική με τον Ορφέα Δικαίων εκτός έδρας να διεξαχθεί στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής, δηλαδή την ώρα του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Μάλιστα, είναι το μόνο παιχνίδι του βορείου ομίλου που θα διεξαχθεί την συγκεκριμένη ώρα, αφού όλα τα υπόλοιπα ορίστηκαν είτε για τις 11.00 το πρωί είτε ήδη διεξήχθησαν από το Σάββατο.

Εφόσον η διοίκηση της Θύελλας Κυπρίνου λάβει την απόφαση  να μην κατέβει και πάλι στον αγώνα με το ίδιο αιτιολογικό που δεν είχε κατέβει και προ δύο εβδομάδων στην αναμέτρηση με την Δόξα Ορεστιάδας, τότε πέρα από την ήττα με 3-0 στα χαρτιά θα κινδυνεύσει και με αποβολή από το πρωτάθλημα. Αυτό θα συμβεί διότι η Θύελλα Κυπρίνου θα συμπληρώσει τρεις αγώνες που δεν θα έχουν διεξαχθεί με δική της υπαιτιότητα στην ίδια αγωνιστική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη εβδομάδα δεν διεξήχθη η αναμέτρηση της Θύελλας Κυπρίνου με την Δόξα Στέρνας, η οποία κέρδισε στα χαρτιά με 3-0 άνευ αγώνος. Και οι δύο ομάδες προσήλθαν κανονικά στο γήπεδο, όμως λόγω ενός έκτακτου γεγονότος δεν παραβρέθηκε πιστοποιημένος γιατρός και ο διαιτητής δεν ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ορίζει φέτος ο ΚΑΠ, με αποτέλεσμα αυτό να κατακυρωθεί στην φιλοξενούμενη ομάδα και να χρεωθεί με δεύτερη μη τέλεση αγώνα λόγω υπαιτιότητάς της η Θύελλα Κυπρίνου.

Στην τρίτη υπαιτιότητα προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα και ο ορισμός του αγώνα την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο της Αθήνας προκαλεί ανησυχίες για την απόφαση που θα λάβει η διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο χρόνια η Θύελλα Κυπρίνου είχε επιλέξει να μην κατέβει να αγωνιστεί και σε ντέρμπι κορυφής με το Νεοχώρι σε ένδειξη συμπαράστασης με τους αγρότες, με αποτέλεσμα τότε η ομάδα να χάσει ουσιαστικά την άνοδο στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου.