Την επιστημονική υποστήριξη του παγκόσμιων πρωταθλητών Λεωνίδα και Πέτρου Τσορτανίδη ανέλαβε το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (+photos)

 

Μια σπουδαία συνεργασία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αφού η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ανέλαβε την επιστημονική στήριξη των αδερφών Λεωνίδα και Πέτρου Τσορτανίδη.

Πρόκειται για δυο αδέρφια ηλικίας 17 και 16 ετών, δύο από τα δέκα συνολικά παιδιά του καθηγητή φυσικής αγωγής στην Άνδρο Δημήτρη Τσορτανίδη, ο οποίος είχε βραβευθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης είναι πρωταθλητής κόσμου στην ιστιοσανίδα και από κοντά βαδίζει και ο αδερφός του Πέτρος, που επίσης κατάφερε να μπει στην πρώτη 20άδα στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα δυο παιδιά αποτελούν το πιο λαμπρό μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Ο μεγαλύτερος αδερφός τους είναι ο Παναγιώτης Τσορτανίδης, πρωτοετής φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, τον οποίο ωστόσο έχει κερδίσει το ποδόσφαιρο και μάλιστα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχοντας ξεκινήσει την σεζόν στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και συνεχίζοντας εδώ και λίγες μέρες στην άλλη ομάδα της Ροδόπης που μετέχει σε εθνικά πρωταθλήματα, την Δόξα Προσκυνητών.

Η συνεργασία των αδερφών Τσορτανίδη με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ξεκίνησε επισήμως το πρωί με τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής καθηγητής του ΔΠΘ Αθανάσιος Χατζηνικολάου που ειδικεύται στην Προπονησιολογία της Φυσικής Κατάστασης με έμφαση στη Μυική Δύναμη  και ο επίκουρος καθηγητής Ηλίας Σμήλιος που διαθέτει εξειδίκευση στην Αθλητική Φυσιολογία και τη Μυϊκή Ενδυνάμωση.