Επιστρέφει από την Τουρκία στο τοπικό της Θράκης ο πρώην Ξάνθης και Πανθρακικού Αχμέτ Φουρκάν

 

Στην Ελλάδα και στην ΕΠΣ Θράκης μετά από ένα εξάμηνο απραξίας λόγω σπουδών στην Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα ο  πρωην μέσος της Δόξα Προσκυνητών Αχμέτ Φουρκάν.

Ο 21χρονος  πρωην μέσος του Πανθρακικού επιστρέφει παράλληλα με τις σπουδές του στην Αδριανούπολη  στην ομάδα του χωριού τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου προκειμένου να τον βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από σχεδόν μια πενταετία, ενώ και ο ίδιος να επιστρεψει στην αγωνιστική δραστηριότητα μετά από μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Πλέον είναι στο χέρι του ή μάλλον στα πόδια του να αποδέιξει οτι μπορέι να βοηθήσει την ομάδα του Ανέστη Σπυριάδη στην επίτευξη των στοχων της, αν και βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάταξη σε σχέση με τους νεόυς του συμπαίκτες, αφού έχει να αγωνιστεί από τα τέλη Αυγούστου όταν συμμετείχε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Δόξας Προσκυνητων.

Ο Φουρκάν γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1996 στον Ίασμο και το 2006 ξεκίνησε στην ακαδημία του ΑΟ Ξάνθης και το 2012 εντάχθηκε για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού και πιο συγκεκριμένα στην Κ17, όπου παρέμεινε έναν χρόνο.

Στη συνέχεια συμμετείχε με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου κι αυτή του ΑΟ Φιλύρας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Θράκης, ενώ επανήλθε στον Πανθρακικό  και στην ομάδα Κ20, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μπαχαρίδη που είχε προπονητή έστω για λίγο στους Προσκυνητές, όπου βρέθηκε με την διάλυση του Πανθρακικού.

Μάλιστα αγωνίστηκε και ως αλλαγή και στο ιστορικό  τελευταίο παιχνίδι του Πανθρακικού στην Football League στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό στις 22 Γενάρη 2017 (θυμηθείτε ΕΔΩ)