Σάρωσαν στο Λουξεμβούργο τα ατομικά τους ρεκόρ οι επτά Κομοτηναίοι κολυμβητές που συμμετείχαν στο Euromeet

 

Επέστρεψαν από το 20ο Euromeet του Λουξεμβούργου οι Κομοτηναίοι κολυμβητές που βρέθηκαν εκεί, έχοντας πετύχει ατομικά ρεκόρ και δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η διοργάνωση αποτελεί το πρώτο μεγάλο πανευρωπαϊκό ραντεβού της σεζόν και όπως από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχε γράψει το ThrakiSportS, επτά παιδιά από την Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης ταξίδεψαν εκεί μαζί με δυο παιδιά από τον Νηρέα Ορεστιάδας και άλλους δύο Έλληνες πρωταθλητές, τον Απόστολο Χρήστου και τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο.

Βέβαια, όπως επισήμανε σε χθεσινό του κύριο άρθρο το ThrakiSportS, οι εννιά συνολικά Θρκαιώτες κολυμβητές ήταν… ως μη συμμετέχοντες για την Ομοσπονδία που αφενός δεν πλήρωσε ευρώ από τα έξοδα της αποστολής τους, η οποία έγινε με χρήματα των γονέων τους, αγνόησε όμως επιδεικτικά και τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις τους στα δελτία Τύπου που εξέδωσε.

Η ουσία είναι πάντως ότι η αποστολή από την Κομοτηνή στέφθηκε από επιτυχία και τα περισσότερα από τα παιδιά που συμμετείχαν πέρα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν , έκαναν και επιδόσεις που συνιστούν ατομικά ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Βαρσαμίδης της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης στα 50 μ. ελεύθερο με ατομικό ρεκόρ 25,70 κατέκτησε τη 12η θέση στην κατηγορία του, ενώ στα 100 μ. ελεύθερο με χρόνο 55,98 που είναι επίσης ατομικό ρεκόρ, κατέκτησε την 16η θέση στην κατηγορία του.

Ο Αντώνης Κουτσούμπας που προπονείται στην Κομοτηνή με τη Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης αλλά αγωνίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, πέτυχε ατομικά ρεκόρ στα 50 μ. πεταλούδα με χρόνο 27.20 όπου  και κατετάγη 30ος στην κατηγορία του, στα 100 μ. πεταλούδα με χρόνο 59,16 και κατέκτησε την 22η θέση στην κατηγορία του και στα 200 μ. πεταλούδα με χρόνο 2:12.77 κατακτώντας τη 10η θέση στην κατηγορία του.

Ο Φίλιππος Θεοφιλόπουλος της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης, από τον οποίο ζητούμε και συγνώμη γιατί εξαρχής είχε ξεφύγει η δική του συμμετοχή στα αρχικά μας ρεπορτάζ και το αποτέλεσμα ήταν να μην αναφερθεί το όνομά του όχι μόνο από το ThrakiSportS αλλά και τα μέσα που αναπαρήγαγαν τα ρεπορτάζ του ThrakiSportS, στα 1.500 μ. ελεύθερο σημείωσε ατομικό ρεκόρ 17:26:59 και κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία του.

Η Παρασκευή Κάλτσου που είναι Κομοτηναία στην καταγωγή αλλά αγωνίζεται πλέον με την ομάδα του Γλαύκου Περιστερίου έκανε 1:08.37 στα 100μ. πεταλούδα,  ενώ στα 100μ. ελεύθερο ο Απόστολος Μαρέτης τερμάτισε σε 55.30. Στην διοργάνωση πήραν ακόμα μέρος άλλες δύο κολυμβήτριες από την Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης, η Σοφία Ουρεϊλίδου και η Ιωάννα Πούλιου που κέρδισαν εμπειρίες και σημείωσαν ελπιδοφόρα πλασαρίσματα.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος  συνολικά 819 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που αποτελούν την “ελίτ” του αθλήματος, από 26 χώρες και 126 ομάδες. Από την Κομοτηνή τα παιδιά συνόδευσαν στο Λουξεμβούργο οι προπονητές τους Παναγιώτης Κασιμάτης και Αλέξανδρος  Μπεκιάρης.