Πετάει για Πορτογαλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων ο Δήμος Μαγγίνας

 

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου θα εντάξει τον ανώμαλο δρόμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και η ευρωπαϊκή έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη του εντυπωσιακού αγωνίσματος.

Στην Ελλάδα, ο ΑΟ Μυκόνου είναι ίσως ο μόνος σύλλογος που ακολουθεί τις εξελίξεις και θα είναι παρών με πλήρη αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία την ερχόμενη Κυριακή έχοντας ως άτυπο αρχηγό της αποστολής τον Αλεξανδρουπολίτη Δήμο Μαγγίνα.

Ο σύλλογος που αν και βρίσκεται εκτός κέντρου κάνει εξαιρετική δουλειά, με τον Δημήτρη Πάππα να επενδύει στις αποστάσεις, θα ταξιδέψει στις 4 Φεβρουαρίου στη Μίρα της Πορτογαλίας για να αγωνιστεί κόντρα στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης στον ανώμαλο δρόμο.

Στους αγώνες ο ΑΟ Μυκόνου θα συμμετάσχει ως πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες και τρίτος στις γυναίκες αφού τόσο ο Παναθηναϊκός που ήταν πρώτος όσο και ο Πανελλήνιος που ήταν δεύτερος δε θέλησαν να στείλουν ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 σύλλογοι στην κατηγορία των ανδρών και 11 στην κατηγορία των γυναικών. Ωστόσο ΑΟ Μυκόνου, η Εσεστίτο Ιταλίας και η Σπόρτιγκ Λισαβόνας της Πορτογαλίας είναι οι μοναδικοί σύλλογοι που θα αγωνιστούν στη Μίρα με πλήρεις ομάδες τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

«Έχουμε σκοπό να στηρίξουμε εμπράκτως αυτή τη συμμετοχή και να διοργανώσουμε εκδρομή στην Πορτογαλία που θα συνδυάσει την ενθάρρυνση των αθλητών μας σε αυτή τους την προσπάθεια και παράλληλα την επίσκεψη στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου» είναι η θέση του ΑΟ Μυκόνου που ανακοίνωσε και τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που θα τρέξουν.

Στους άνδρες θα αγωνιστούν λοιπόν ο «δικός μας» Δήμος Μαγγίνας αλλά και οι Χρήστος Καλλίας, Ματέουζ Μαντζιάρ, Γιώργος Μίνος και ο Θανάσης Παγουνάδης. Στις γυναίκες θα τρέξουν η Μαρία και η Ραφαέλλα Παρδαλού, η Σταυρούλα Χρυσαειδή και η Ελευθερία Πετρουλάκη.