Έφυγε από την ζωή ο «Τάκαρος» Τσαγκαλίδης, μέλος της χρυσής εποχής της Ασπίδας Ξάνθης και της πρώτης ομάδας του ΑΟΞ

 

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Τσαγκαλίδης, ο «Τάκαρος» όπως τον ήξερα όλοι στα ποδοσφαιρικά στέκια την δεκαετία του ’60, μέλος της χρυσής εποχής της Ασπίδας Ξάνθης αλλά και της πρώτης ομάδας του ΑΟΞ που ιδρύθηκε το 1967 από την συγχώνευση της Ασπίδας με τον Ορφέα.

Όπως αναφέρει και ο Μπάμπης Κυρλίδης στο βιβλίο που ετοίμασε για τον Σύλλογο παλαιμάχων του ΑΟΞ με την αφορμή της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυσή του (δεξιά το σχετικό απόσπασμα), έπαιξε τον πρώτο χρόνο του ΑΟΞ στην Β’ Εθνική και μέσα σε αυτό το διάστημα βοήθησε τον σπουδαίο Αντώνη Αντωνιάδη στο σκοράρισμα.

Ο ίδιος δεν υπήρξε το ίδιο αποτελεσματικός, όμως τα πέντε τέρματα που πέτυχε εκείνη την σεζόν αποδείχθηκαν ιδιαίτερα πολύτιμα για την ομάδα της Ξάνθης, ενώ με τις ασίστ του βοήθησε τον Αντωνιάδη να φτιάξει το μεγάλο όνομα που έφερε και την σπουδαία μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Στην φωτογραφία αρχείου από την πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΑΟ Ξάνθη, ο εκλιπών είναι ο πρώτος παίκτης από αριστερά, στην επάνω σειρά.  

Η κηδεία του Τάκη (Χρήστου το βαφτιστικό) Τσαγκαλίδη θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής από τον Ιερό Ναό Μητρόπολης Ξάνθης.