Με λεφτά των…. γονέων τους ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο για το Euromeet οι 8 Θρακιώτες που αγνόησε επιδεικτικά η Ομοσπονδία τους!!!

 

Το 20ο Euromeet, η πρώτη σπουδαία κολυμβητική διοργάνωση με την οποία κάθε χρόνο ανοίγει σε διεθνές επίπεδο η αυλαία της κολυμβητικής σεζόν, αποτελεί πλέον παρελθόν και στέφθηκε με επιτυχία για την ελληνική αποστολή, που πανηγύρισε μετάλλιο με τον Απόστολο Χρήστου.

Όπως επισήμανε από την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, πρόκειται για μια διοργάνωση που φέρνει στην ίδια πισίνα, στους ίδιους διαδρόμους, να κολυμπούν σε αγώνες αλλά και να προπονούνται μαζί η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής κολύμβησης με τα μελλοντικά δελφίνια, τα παιδιά που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία, την οποία φέτος είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και οκτώ παιδιά από την Θράκη μας!

Υπενθυμίζεται ότι στην δεκαμελή αποστολή συμμετείχαν τέσσερις νυν αθλητές της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης (οι 17χρονες Σοφία Ουρεϊλίδου και Ιωάννα Πούλιου, ο 19χρονος Απόστολος Μαρέτης και ο 15χρονος Δημήτρης Βαρσαμίδης), δύο ακόμα παιδιά που ανήκουν στην ΝΕΡΟ αλλά αγωνίζονται φέτος με τις ομάδες του Γλαύκου Περιστερίου (η 17χρονη Παρασκευή Κάλτσου) και του Άρη Θεσσαλονίκης (ο 17χρονος Αντώνης Κουτσούμπας) και άλλα δύο παιδιά που προέρχονται από τον Νηρέα Ορεστιάδας αλλά επίσης για φέτος τα δελτία τους ανήκουν στον Ολυμπιακό Πειραιώς (ο 18χρονος πλέον Χρήστος Ρετσίδης) και τον Άρη (ο 15χρονος Χρήστος Μουσίκας).

Με έκπληξη ωστόσο, διαβάζοντας κανείς τα επίσημα δελτία της της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το 20ο Euromeet, διαπιστώνει ότι αναφέρεται πως  η διοργάνωση του Λουξεμβούργου έλαβε χώρα «με τη συμμετοχή δύο Ελλήνων κολυμβητών, του Απόστολου Χρήστου και του Ανδρέα Γεωργακόπουλου». Αναζητώντας τα πως και τα γιατί αυτής της παράλειψης από την  ίδια την ΚΟΕ, διαπιστώνει κανείς κάτι πάρα πολύ απλό αλλά άκρως παράλογο και… ελληνικό. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία πλήρωσε τα έξοδα συμμετοχής στο μίτινγκ μόνο για αυτούς τους δύο αθλητές. Συνεπώς, για αυτήν μόνο αυτοί φαίνεται ότι μετείχαν στην διοργάνωση.

Όσο για τα οκτώ παιδιά από την Θράκη μας, για τα οποία όλως τυχαίως ξεχάστηκε να γίνει οποιαδήποτε αναφορά από την ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος; Η επιδεικτική αυτή κίνηση είχε προφανώς να κάνει με το γεγονός ότι όλα αυτά τα παιδιά μετέβησαν στο Λουξεμβούργο με δικά τους έξοδα, δηλαδή με χρήματα των μαμάδων και των μπαμπάδων τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην διοργάνωση και να «μυρίσουν» πως είναι να κολυμπάς δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής κολύμβησης. Κοινώς, από τη μία έβαλαν λεφτά από την τσέπη τους για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, από την άλλη είδα ακόμα και τότε η Κολυμβητική Ομοσπονδία να τους γυρνά επιδεικτικά την πλάτη και να αγνοεί πλήρως της παρουσία τους στο Λουξεμβούργο….