ΕΠΣ Θράκης: Τιμήθηκε με το κύπελλο ήθους ο συνηθισμένος σε αντίστοιχες βραβεύσεις fairplay από τη δεκαετία του ’80 ΠΑΟΚ Κοσμίου (+photos)

 

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας είχε βρεθεί αρχές Νοέμβρη η ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου λόγω του απίστευτου fair play που τήρησε στον αγώνα με την Αναγέννηση Παγουρίων.

Ωστόσο η ομάδα του Κοσμίου δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην επικαιρότητα για τη ευγενή άμιλλα που δείχνει σε παιχνίδι της.

Πέρυσι στο πρωτάθλημα δεν δέχτηκε καμιά κόκκινη κάρτα και μέχρι το φινάλε του πρωτου γύρου το ίδιο, για αυτό βραβεύτηκε με το κύπελλο ήθους από ΕΠΣ Θράκης  στην  κοπή της βασιλόπιτας της περασμένης Παρασκευής.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και τη δεκαετία του 80, το 1983 και το 1985 όπου τιμήθηκε και πάλι με το έπαθλο ήθους από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Έτσι, μέσω του αρχηγού Γιάννη Γιαπρακτσή τιμήθηκε η ομάδα του Κοσμίου που για 59 αγώνες και από τις 19 Απριλίου του 2016 και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Αιγείρου δεν πήρε καμιά κοκκινη κάρτα . Τελευταίος πάικτης που αποβλήθηκε ήταν ο νυν πάικτης του Κοπτερού Γιώργος Πενόπουλος

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από τις τότε ομάδες του Κοσμίου και από την βράβευση του Κοσμίου πριν από 30 περίπου χρόνια μεσα από το αρχείο του Παναγιώτη Τσολάκη.