Έγινε και επίσημα… Ευρωπαίος ο Άρης Πετεινού με την παρουσία του προέδρου του Φίλιππου Παραστατίδη στην Κομισιόν στις Βρυξέλλες!!!

 

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρέθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του Άρη Πετεινού Φίλιππος Παραστατίδης για τις οδηγίες υλοποίησης του προγράμματος «FootAPP» που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια στο πλαίσιο του προγράμματος Sport Erasmus+.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή και να αναπτύξει ποδοσφαιρικές ακαδημίες από διάφορες περιοχές της Ευρώπης με παρεμφερές κοινωνικό και πληθυσμιακό υπόβαθρο.

Το πρόγραμμα είναι διετές και ήδη τρέχει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το υλοποιεί ο σύλλογος της Ξάνθης που κατέθεσε και την σχετική πρόταση και συμμετέχουν άλλες δύο ομάδες με ποδοσφαιρικές ακαδημίες, ο βουλγαρικός σύλλογος Αρδας 1924 από το Κίρτζαλι και το Αθλητικό Πανεπιστημιακό Κέντρο του Παλέρμο της Ιταλίας.

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ThrakiSportS, όταν και είχε γίνει δεκτή η πρόταση του Αρη Πετεινού από την Κομισιόν, στόχος είναι η υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού συνεργατικού έργου στο άξονα «Προώθηση της εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Η πρόταση της ξανθιώτικης ομάδας έχει ως στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα μεθόδων ανάπτυξης των δεξιοτήτων στον αθλητισμό βάσης με έμφαση στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, καθώς και τη δημιουργία μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής δεδομένων και προώθησης αθλητών σε ομάδες υψηλού αθλητικού επιπέδου.