Βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ υπό τους ήχους του «Ζορμπά» ο Μπανιώτης και δείχνει ικανός να πάει Μπέρμιγχαμ!!!

 

Το φετινό του ρεκόρ στο ύψος βελτίωσε ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης τον αγώνα του στο Τρίνετς της Τσεχίας με άκρως ικανοποιητικό τρόπο.

Με τα ηχεία να παίζουν τον ρυθμό από το συρτάκι σε κάθε προσπάθεια του, ο κομοτηναίος αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο 2.24μ. έχοντας αρκετά καλές προσπάθειες και στο 2.27μ.

Είναι προφανές πως αυτό που λείπει από τον Μπανιώτη είναι οι αγώνες για να βρει το ρυθμό του και να επιστρέψει σε άλματα πάνω από το 2.30μ. που λογικά θα του εξασφαλίσουν και την είσοδο στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειαστού Στίβου, που θα διεξαχθεί αρχές Μαρτίου στο Μπέρμιγχαμ.

O Μπανιώτης ξεκίνησε τον αγώνα από το 2.15μ. το οποίο πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο με την πρώτη του προσπάθεια. Το 2.20μ. το πέρασε με τη δεύτερη αν και η πρώτη ήταν και αυτή πολύ καλή προσπάθεια περνώντας τον πήχη ψηλά, αλλά τον ακούμπησε στο κατέβασμα.

Mε τον ίδιο τροπο πέρασε και το 2.24μ. Καλό άλμα το πρώτο αλλά ακούμπησε τον πήχη λίγο στο κατέβασμα και αφού πέρασε όλο το σώμα, πιο καλό τεχνικά το δεύτερο άλμα που ήταν το πετυχημένο.

Στο 2.27μ. η πρώτη του προσπάθεια ήταν κακή καθώς δεν ανέβηκε σωστά όμως οι επόμενες δύο ήταν η μία καλύτερη από την άλλη. Ωστόσο ο πήχης πέρασε, αλλά είναι εμφανή τα σημάδια βελτίωσης.

Επομενος αγώνας για τον αθλητή της Ολυμπιάδας Κομοτηνής θα είναι στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, επίσης στην Τσεχία, στις 6 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.