Πρώην προπονητή της Ξάνθης βολιδοσκόπησε ο Αλαφούζος για να διαδεχθεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό

 

Μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έβγαλε στη… σέντρα τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του πριν από λίγες ημέρες, αλλά ο… σκιώδης ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επεξεργάζεται την αντικατάσταση του Μαρίνου Ουζουνίδη περισσότερο από ένα μήνα!!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Ευάγγελος Μίχος στο «Ευαγγέλιο» του Contra, επικαλούμενο απόλυτα αξιόπιστες πηγές, «οι… Αλαφουζικοί πριν ακόμη τα Χριστούγεννα είχαν προσεγγίσει και συζητήσει με γνωστό Έλληνα τεχνικό την προοπτική να αναλάβει προπονητής στον Παναθηναϊκό και με συγκεκριμένους όρους, μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ήταν λίγο πριν ξεκινήσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, που και τότε υπήρξε μεγάλη κρίση στις σχέσεις του Αλαφούζου και των συνεργατών του με τους Ουζουνίδη – Διαμαντόπουλο, για το πλάνο που θα εφαρμοζόταν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Αντιγράφουμε από το Contra, γιατί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν έχει σχέση με την Θράκη μόνο ως προς την τύχη του Ουζουνίδη, αλλά και επειδή σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως αντικαταστάτης του προαλείφεται προπονητής που έχει περάσει από τον πάγκο της Ξάνθης και μάλιστα έναν χρόνο αφότου τον άφησε ο Ουζουνίδης.

«Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο Σάκης Τσιώλης ήταν ο προπονητής που είχε μιλήσει με το περιβάλλον Αλαφούζου αλλά και τον ίδιο τον Αλαφούζο, για να αντικαταστήσει τον Εβρίτη τεχνικό. Μάλιστα ο Τσιώλης είχε αποδεχτεί να δουλέψει μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές (κάποιοι θα ερχόντουσαν με μεταγραφή) και παιδιά από τις Ακαδημίες, όπως δηλαδή του ζητήθηκε, πιστεύοντας μάλιστα πως μπορούσε να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία. Συναινούσε δηλαδή ο Τσιώλης να απαλλαγούν από όλα τα υψηλά συμβόλαια και τούς ξένους του ρόστερ, προκειμένου να πέσει το μπάτζετ…

Παρότι υπήρξε απόλυτη ταύτιση του Παναθηναϊκού με τον Τσιώλη η λύση του δεν προχώρησε. Τον λόγο δεν τον μάθαμε, δηλαδή αν περίμεναν οι Αλαφουζικοί παραίτηση Ουζουνίδη που δεν έγινε ή δεν τόλμησαν να τον αντικαταστήσουν με τον Τσιώλη υπολογίζοντας και την… λαϊκή οργή. 

Με συνέπεια ο Τσιώλης να αποδεχτεί την πρόταση της Κέρκυρας (την οποία είχε στο… περίμενε από τις αρχές Δεκεμβρίου) και να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Βέβαια ο Έλληνας τεχνικός δεν μακροημέρευσε στο νησί των Φαιάκων (έφυγε μετά από τρεις αγώνες) αφού σύμφωνα με τον αστικό μύθο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Λιμπάντζη πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ και η… αιτία ήταν το παιχνίδι εκείνο…

Στο δια ταύτα: ο Σάκης Τσιώλης… κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος στην αγορά, ο Ουζουνίδης βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό – πιθανόν μάλιστα, όπως ακούγεται, να τον… σπρώξουν, δηλαδή να τον αναγκάσουν, διώχνοντας πρώτα τον μάνατζερ και στενό συνεργάτη του Ντίνο Διαμαντόπουλο – και οι άνθρωποι του Αλαφούζου… επέστρεψαν στην λύση του Καρδιτσιώτη τεχνικού.

Όπως έμαθε το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ υπήρξε ραντεβού την προηγούμενη εβδομάδα “πράσινων” με τον Τσιώλη, για να “τσεκάρουν” αν θα δεχόταν να αναλάβει το τριφύλλι στην περίπτωση που φύγει ο Ουζουνίδης. Και η απάντησή του ήταν θετική…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here