ΕΠΣ Ξάνθης: Με τον Χριστοφορίδη «on fire» η Ασπίδα επιβλήθηκε και του Αστέρα Μαγικού!

 

Με σπασμένα φρένα και τον Χριστοφορίδη σε τρομερή φόρμα συνέχισε και αυτή την εβδομάδα η Ασπίδα Ξάνθης, που στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης επικράτησε εύκολα και του Αστέρα Μαγικού.

Η Ασπίδα Ξάνθης ήταν το μεγάλο αφεντικό και στο ντέρμπι με τον Αστέρα Μαγικού το μεσημέρι της Κυριακής, αφού κατάφερε να καθαρίσει το ματς πριν καν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αν και ο Αστέρας δε τα παράτησε και προσπάθησε να ξαναμπει στο ματς στην επανάληψη.

Πρώτη φάση της αναμέτρησης στο 15ο λεπτό, οπότε και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Γιάννης Χριστοφορίδης, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Θεοχάρους, ανατράπηκε και κέρδισε ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα για να κάνει το 0-1. Μάλιστα ο Χριστοφορίδης δεν έμεινε εκεί, αφού συνέχισε να είναι «on fire» και έκανε το 0-2 στο 36′ με ωραίο δικό του σουτ.

Δυο μόλις λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νίκου Παπαδόπουλου να βρει δίχτυα και με σουτ να διαμορφώσει το 0-3, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο Αστέρας απείλησε από την πλευρά του τον Χατζηγεωργίου, με τις ευκαιρίες των Τσουβαλίδη, Χατζηνίκου και Καλτσίδη χωρίς όμως να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη, ήταν και πάλι η Ασπίδα που σκόραρε πρώτη, όταν στο 57′ ο Παναγιώτης Πεντεζίδης πήρε το «ριμπάουντ» από μια ασταθή απόκρουση του Θεοχάρους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-4.

Παρ’όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και έδειξαν απέναντι στην πολύ δυνατή Ασπίδα, γιατί βρίσκονται φέτος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αυτό γιατί μείωσαν αρχικά στο 68′ με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Χατζηνίκος, ενώ έκαναν και το 2-4 στο 75′ με μια κεφαλιά του Καλτσίδη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ (Άγγελος Γιοβανόπουλος): Θεοχάρους, Σνιμσίκοφ (75′ Ιακωβίδης), Κιαχίδης, Κατσιμέντες (73′ Καραβεζύρης), Καλτσίδης, Τσακίρης (55′ Μπαξεβάνης), Χατζηνίκος, Τσουβαλίδης, Ξανθόπουλος (65′ Μεμέτ Φουρκάν), Εφέντη, Ανδρέου.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης (61′ Νικολούδης), Δογανίδης (46′ Κούπας), Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς (61′ Ζώτος), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (55′ Πεντεζίδης), Κατσής.