Αναχωρεί για την Τσεχία ο Κώστας Μπανιώτης προκειμένου να λάβει μέρος σε δύο δυνατά μίτινγκ ύψους

 

Οι αγώνες είναι το μόνο πράγμα που λείπει από τον Κώστα Μπανιώτη που έχει επιστρέψει υγιής και ψάχνει να βρει ρυθμό για να βγάλει το μεγάλο άλμα. Υπό αυτές τις συνθήκες ετοιμάζεται για δύο πολύ δυνατά μίτινγκ.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου αναχωρεί σήμερα για την Τσεχία προκειμένου να λάβει μέρος στο μίτινγκ του Τρίνετς. Εκεί όπου θα αγωνιστεί και ο κορυφαίος φέτος άλτης στον κόσμο, Ντανίιλ Λισένκο που έχει επίδοση 2.37μ. Ο Ρωσος έχει κλείσει θέση για το παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ καθώς πήρε το ok από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να αγωνιστεί ως ανεξάρτητος αθλητής.

Στο Τρίνετς και την Μπάνσκα Μπίστριτσα είχε αγωνιστεί ο Μπανιώτης και το 2016, πριν από το Παγκόσμιο του Πόρτλαντ όπου είχε καταλάβει την 5η θέση. Τότε ο Κομοτηναίος άλτης είχε πηδήξει 2.31μ. και 2.30μ. στα δύο μίτινγκ αντίστοιχα για να ακολουθήσει το 2.33μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αυτός είναι και ο στόχος του φέτος, έχοντας κάνει καλή αρχή στην Κολωνία (2.20μ.) όπου όμως φάνηκε ότι του λείπουν οι αγώνες. Θα έχει την ευκαιρία του (διπλή) στην Τσεχία και μάλιστα σε δύο μίτινγκ όπου η πίστα βολεύει τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού δεν είναι σκληρές όπως οι περισσότερες στην Ευρώπη.