Super League: Έπιασε πεντάδα η Ξάνθη μετα την ανατροπή σε ένα επτάλεπτο επί του Λεβαδειακού

 

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στα Πηγάδια, αν συνυπολογίσουμε και την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Λάρισα, πανηγύρισε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού και έφθασε τους 27 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Δίχως τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο λόγω ίωσης, ο Λεβαδειακός ήταν πιο απειλητικός και πιο ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο, μετατρέποντας σε γκολ την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 31′, ο Σουμπίνιο έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Γιουσούφ, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Ζίβκοβιτς και με προβολή έκανε το 0-1.

H Ξάνθη (στο πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Γέντρισεκ στο 29′) ανέβασε στροφές στο δεύτερο 45λεπτο, έσφιξε ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από την εστία του Λεβαδειακού και μέσα σε ένα επτάλεπτο βρήκε δύο γκολ, κάνοντας την πρώτη της φετινή εντός έδρας ανατροπή!

Στο 57′ ο Κίκε Μπουλά έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Τριποτσέρης στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον επερχόμενο Ντε Λούκας να κεραυνοβολεί τον Επασί και με το πρώτο του γκολ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να φέρνει το ματς στα ίσια.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 64′, με τον Ντουρίτσκοβιτς να γυρίζει από δεξιά, τον Φεσίδη (πέρασε στον αγώνα με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου) να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, να προλαβαίνει Μητρόπουλο – Επασί και να διαμορφώνει το τελικό 2-1, σκοράροντας και αυτό το πρώτο του φετινό γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν και έφθασαν στην πολυπόθητη ανατροπή, με τον Λεβαδειακό να πιέζει στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζίβκοβιτς. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ξάνθη ανέβηκε στους 27 βαθμούς και την 5η θέση, ενώ στους 21 έμεινε ο Λεβαδειακός, ο οποίος απέχει όμως ακόμα αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν την εξαιρετική τους παράδοση στα εντός έδρας ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, έχοντας πανηγυρίσει δώδεκα νίκες και έχοντας παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες στα τελευταία 15 παιχνίδια με τους Βοιωτούς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (70′ Καμαρά), Τριάδης (46′ Φασίδης), Κίκε (80′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (85′ Καλτσάς), Νιασέ, Μπελγκαζουανί (73′ Σαβαντογκό), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΞΑΝΘΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ