Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το απόγευμα (17:15, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εντός έδρας στο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων τον Λεβαδειακό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να μείνει ζωντανή, έστω στο κυνήγι της 5αδας, και να συνεχίσει ως αήττητη στην έδρα της από τους Βοιωτούς.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Από το 1989, οπότε και ανέβηκε στην Α’ Εθνική και συνάντησε πρώτη φορά τον Λεβαδειακό εκεί, η Ξάνθη έχει υποδεχθεί τους Βοιωτούς συνολικά 15 φορές και έχει καταφέρει να είναι 30 και πλέον χρόνια μετά αήττητη απέναντί τους, μετρώντας 12 νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες.

2. Πάντως, ήταν ο Λεβαδειακός, αυτός που στην τέταρτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος έκοβε το αήττητο σερί μέχρι τότε της Ξάνθης, νικώντας την στη Λιβαδειά με 1-0, χάρη στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο πρώην παίκτης της, Γιάννης Ζαραδούκας.

3. Μετά και τον αποκλεισμό από τη Λάρισα στο Κύπελλο, επικεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και να κάνουν τη προσπάθεια τους για μια θέση στη πρώτη πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη, κάτι που δήλωσε άλλωστε και ο Ζίβκοβιτς μέσα στην περασμένη εβδομάδα.

4. Επιστροφή στην αποστολή για τον Μπρίτο, μετά από σχεδόν 3 μήνες απουσίας λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και αν και δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του.

5. Μπορεί να έγινε πριν μερικές μέρες μπαμπάς για δεύτερη φορά, όμως συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή και αναμένεται φυσικά να ξεκινήσει και βασικός σήμερα. Ο λόγος, για τον πρώτο σκόρερ της Ξάνθης φέτος, τον Σλοβάκο Έρικ Γέντρισεκ.

6. Πέρα από τον Μπρίτο, όμως, υπάρχουν κι άλλες επιστροφές στην αποστολή της Ξάνθης για το σημερινό ματς, όπως ο υπαρχηγός Δήμος Μπαξεβανίδης, αλλά και οι Κίκε και Μεχία. Δείτε αναλυτικά την αποστολή του Μίλαν Ράσταβατς με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Τέσσερις άλλοτε «Θρακιώτες» βρίσκονται στο ρόστερ του Λεβαδειακού. Ο λόγος για τους Καθάριο, Μαρκόφσκι, Ντιόγκο και Ζαραδούκα, με τους δύο εξ’αυτών να βρίσκονται στην 18αδα που ταξίδεψε στην Ξάνθη. Αναλυτικά η αποστολή του Ζοζέ Ανιγκό: Επασί, Σωτηρίου, Λεονάρντο, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Τριποτσέρης, Φάβαρο, Ομπιόρα, Νιασέ, Γιακουμάκης, Γιουσούφ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας, Μπελγκαζουανί, Σαβαντογκό, Ντιόγκο, Σουμπίνιο, Καθάριος.

8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς για το σημερινό παιχνίδι: Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Σιλά, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Τριάδης, Φασίδης, Γέντρισεκ.

9. Από την άλλη μια πιθανή ενδεκάδα για τον Λεβαδειακό μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Επασί, Ντιόγκο, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης της ΕΠΣ Πειραιά, με πρώτο βοηθό τον Τιμολέων Γεωργακόπουλο από την ίδια ένωση, και δεύτερο τον Γιώργο Χατζηνίκο από την ΕΠΣ Δράμας. Τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Κομοτηναίος Στέφανος Κουμπαράκης. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.