Γ’ Εθνική: Κρίσιμες αναμετρήσεις για τις πέντε ομάδες της Θράκης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με το πρόγραμμα να έχει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για την περιοχή γίνεται στο γήπεδο Φελώνης όπου η πρώτη βαθμολογικά ομάδα της Θράκης ο Άρης Αβάτου θέλει να διατηρήσει το “αβατο” του αήττητου γηπέδου του φιλοξενώντας την νεανική Δόξα Προσκυνητών. Ο Άρης Αβάτου μετά την άδικη ήττα βάση εμφάνισης στις Σέρρες και στο Χρυσό από την πρωτοπόρο Ελπίδα Σκουταρεως έχει 18 βαθμούς και βρίσκεται 4 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και τον Ξηροπόταμο. Έτσι απέναντι σε μια ομάδα που έχει παρόμοιους στοχους αυτούς της παραμονής θέλει το τρίποντο ωστε να παραμεινει σε διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που υποβιβάζονται. Εντός έδρας στην Φελώνη ο Άρης έχει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες με γκολ 6-3 υπέρ (εκτός έδρας έχει σε 7 αγώνες, 1 νίκη στο Σιδηροχώρι, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 4-7. Θυμηθείτε την αποστολή του Κυριάκου Κετσιεμενιδη που δεν θα εχει στην διαθεση του τον τραυματία Πάρη Κοτόπουλο με ένα κλικ ΕΔΩ.

Από την μεριά της η Δόξα Προσκυνητών βρίσκεται σε καλο φεγγαρι με δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο και θέλει να συνεχίσει το θετικό της σερί για το 2018. Η Δόξα Προσκυνητών που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και παρατάσεται πλήρης έχει 14 βαθμούς και θέλει να τριπλασιάσει τις νίκες της εκτός έδρας απέναντι σε εναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους. Εκτός έδρας η Δόξα μετρά σε 6 αγώνες, 2 νίκες και 4 ήττες με γκολ 7-12 (εντός έδρας σε 7 αγώνες έχει 2 νικες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες από Σκούταρι, έχοντας τέρματα 8-10 κατά. Στον πρώτο γυρο οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Θυμηθείτε την αποστολή της Δόξας Προσκυνητών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Δύσκολη αποστολή για μια ακόμη αγωνιστική έχει ο Ορφέας Ξάνθης που φιλοξενείται στην Χρυσούπολη από τον Νέστο που θα έχει νέο κόουτς στον πάγκο του το αλλοτε βοηθό του Σολιντ στον Ολυμπιακό Αντώνη Δρακόπουλο. Ο Ορφέας παρά την αδικη με βαση την εμφάνισή του ήττα, από την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος τον Αετό Ορφανού τπαραμένει οριακα πάνω απο την επικίνδυνη ζώνη. Ο Ορφέας έχει 15 βαθμούς είναι 7ος ένα βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα της Χρυσούπολης που διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα με 21 βαθμούς βρίσκεται 6 πίσω από Παραλίμνι και Σκουταρι. Εκτός έδρας ο Ορφέας Ξάνθης μετρά 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές προ δεκαπενθημέρου, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες με τερματα 4-5 κατά (εντός Ξάνθης ο έχει 3 νικες και 4 ηττες με τερματα 7-10. Στον πρώτο γύρο ο Νέστος του Ισπυρλίδη επικράτησε με 1-3 στο γήπεδο του ΑΟΞ. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πολύ σημαντικό αγώνα και για αυτούς “τελικό” αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς δίνει η Διδυμοτείχου, όπου στην Ηρακλεια Σερρών αντιμετωπίζει τον “φιλόξενο” Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής, όπου δεν μπορεί να νικήσει στην έδρα του ομάδα της Θράκης. Το Διδυμότειχο που δεν θα έχει στην αποστολή τον Δημήτρη Ιντζέ που θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους, θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από τρισίμιση μήνες και στον Νομό όπου γευτηκε το τελευταίο του τρίποντο. Συγκεκριμένα η ΑΕΔ είναι χωρίς νικη 7 αγωνιστικές, από τις 12 Νοέμβρη με το Σκούταρι για την 6η αγωνιστική στις Σέρρες και απέναντι σε μια ομάδα που δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία, έχοντας μόλις 9 βαθμούς, θέλει επιτεόυς ένα τρίποντο. Η ομάδα του Κρίστο Τελκίνσκι, αν και βρισκόταν αρχικά ψηλά στην βαθμολογία, βρίσκεται για δυο αγωνιστικές κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με 13 βαθμούς δυο κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και τον Ορφέα Ξάνθης στην ένατη πλέον θέση. Η ΑΕΔ στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει 1 νικη, μια ισοπαλία και 5 ήττες με τέρματα 4 υπέρ και 10 κατά (εντός έδρας σε 6 παιχνίδια μετρά 2 νικες και έχει 4 ισοπαλίες και τέρματα 4-2 υπέρ. Στον πρωτο γυρο η ΑΕΔ επικράτησε με 2-1. Θυμηθείτε την αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος δύσκολη αποστολή απέναντι στο μεγαλύτερο ονομα της κατηγορίας τον ΑΟ Καβάλας έχει η ουραγός από την αρχή του πρωταθλήματος αλλά αρκετα βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου. Με μόλις 7 βαθμούς έχοντας την χειρότερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος εχει δύσκολη αποστολή ωστόσο θέλει να εκμεταλλευτεί το άγχος των “Αργοναυτών” που βρισκόμενοι με 24 βαθμούς 3 κάτω από την κορυφη αγωνίζονται μόνο για το τρίποντο και εκτός εδρας δυσκολευονται αρκετα έχοντας μια μόνο νίκη στην Καρπερή. Η ομάδα της Ροδόπης μετά την αποχώρηση των Τσορτανίδη και Παγώνη για τους Προσκυνητές και του αρχηγού Γιαννακίδη για την Γρατινή, θέλει βαθμό ή βαθμούς επειγόντως, αφού απέχει 8 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και τον Ορφέα Ξάνθης αφού δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της και δεν εχει ακόμη νίκη. Η Δόξα στο ΔΑΚ Κομοτηνής σε 6 αγώνες έχει 2 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 3-11 (εκτός έδρας έχει σε 7 παιχνιδια 1 νίκη επί της Καρπέρής, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 4-12. Στο πρωτο γύρο η Καβαλα επικρατησε με 4-0 όπου ειχαμε και το “φιναλε” του σακη Σκουλή από τον πάγκο των πρωταθλητών της ΕΠΣ Θράκης. Θυμηθείτε την αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοίνοβιτς, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής: Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής – Α.Ε. Διδυμοτείχου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης – Ορφέας Ξάνθης, Απόλλων Παραλιμνίου – Ελπίς Σκουτάρεως, Aετός Ορφανού – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου και Άρης Αβάτου – Δόξα Προσκυνητών.

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ