Επιστρέφει στην Ξάνθη μετά από 2,5 χρόνια η Εθνική Ελπίδων για επίσημα ματς με Τσεχία και Σαν Μαρίνο

 

Στην Ξάνθη επιστρέφει η Εθνική Ελπίδων Ποδοσφαίρου του Αντώνη Νικοπολίδη για δυο επίσημα παιχνίδια με Σαν Μαρίνο και Τσεχία, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και τις πιθανότητες που θα έχει για πρόκριση στην τελική φάση του U21 Euro 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Ιταλία.

Πριν δυόμισι χρόνια, Οκτώβριο του 2015, ήταν ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης που άνοιξε τον δρόμο και έφερε την Εθνική Ελπίδων, στην οποία μετείχε τότε και ο Μανώλης Σιώπης, για προετοιμασία στα Πηγάδια και ένα επίσημο παιχνίδι με την Πορτογαλία στο Xanthi FC Arena. Το παιχνίδι εκείνο είχε αποτελέσει το ντεμπούτο του Νικοπολίδη στην Εθνική, αλλά δεν είχε στεφθεί από επιτυχία καθώς η Ελλάδα είχε χάσει με το βαρύ 0-4.

Φέτος, με νέο αίμα, η Εθνική έχοντας και πάλι έναν θρακιώτη στην σύνθεσή της, δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Ήδη βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σε ισοβαθμία με την Κροατία και διεκδικεί με αξιώσεις είτε την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά είτε την δεύτερη που δίνει ευκαιρία πρόκρισης μέσω μπαράζ. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει νικήσει εκτός έδρας την Λευκορωσία με 2-0, εντός έδρας την Μολδαβία με 5-1, εκτός έδρας τη Μολδαβία με 2-0, εκτός έδρας το Σαν Μαρίνο με 5-0 ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κροατία 1-1 (και μαζί ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς με την Τσεχία και την Λευκορωσία να ακολουθούν με 7 πόντους).

Τα επόμενα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων στον όμιλο είναι με το Σαν Μαρίνο στις 22 Μαρτίου και το σημαντικό ματς με την Τσεχία στις 28 Μαρτίου. Τα συγκεκριμένα ματς λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του SportsAddict, μετά απο πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη που τυγχάνει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Ξάνθης. Προφανώς εκείνη την εβδομάδα η Εθνική Ελπίδων θα παραμείνει και για προετοιμασία στην πόλη της Ξάνθης, αξιοποιώντας τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Πηγαδίων.

Ελπίδα όλων είναι πέρα από τις τοπικές αρχές να αγκαλιάσει και ο απλός φίλαθλος κόσμος της Ξάνθης σε εκείνους τους αγώνες την Εθνική Ελπίδων, όπου μετέχουν τα μελλοντικά αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ανδρών. Πριν δυόμισι χρόνια, σε εκείνο το ματς με την Πορτογαλία, γεγονός είναι ότι δεν είχε πάει αρκετός κόσμος στο γήπεδο, γεγονός που τότε είχε απογοητεύσει τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος είχε αισθανθεί ότι είχε εκτεθεί για εκείνη την πρωτοβουλία του. Αυτή τη φορά, εφόσον γίνει και λίγο καλύτερη διαφήμιση, είναι σημαντικό ο κόσμος να γεμίσει τα Πηγάδια και να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι ο κόσμος στην Θράκη διψάει για καλό ποδόσφαιρο και κυρίως για Εθνική Ομάδα, ώστε με αξιώσεις να διεκδικηθεί κάποια στιγμή επιτέλους και η άνοδος της Εθνικής Ανδρών.

Η φωτογραφία είναι από την όμορφη εξέδρα στην προηγούμενη άνοδο της Εθνικής Ελπίδων στην Ξάνθη.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ THRAKISPORTS ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ