ΕΠΣ Θράκης: Παραμένουν όμηροι της… γραφειοκρατίας οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων

 

Μπορεί το θέμα της ΠΑΕ Ποντίων να έχει λήξει μιας και δεν έγινε δεκτή από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή της ομάδας, η οποία κατά συνέπεια μετά από τρεις μηδενισμούς στο πρωτάθλημα για την περίφημη απαγορευμένη φανέλα της αποβλήθηκε από αυτό, ωστόσο υπάρχουν πολλές παρενέργειες αυτής της υπόθεσης σε εκκρεμότητα.

Η πιο σημαντική από αυτές έχει να κάνει με τους παίκτες που άνηκαν στο δυναμικό της ΠΑΕ Ποντίων. Θεωρητικά η ομάδα έχει δηλώσει ότι δίνει την ελευθέρας σε οποιονδήποτε ζητήσει το δελτίο του για να πάει οπουδήποτε επιθυμεί ο ίδιος. Ωστόσο για  να γίνει οποιαδήποτε μετακίνηση από την ΠΑΕ Ποντίων, το σωματείο οφείλει να είναι οικονομικά εντάξει απέναντι στην οικεία Ένωση, εν προκειμένω την ΕΠΣ Θράκης.

Πως να μπορέσει ωστόσο η ΠΑΕ Ποντίων να είναι εντάξει, όταν μόνο για τα πρόστιμα από τους τέσσερις συνολικά μηδενισμούς που της έχουν επιβληθεί (αφού πέραν των τριών του πρωταθλήματος είχε προηγηθεί και αυτός για το Κύπελλο) αγγίζουν σε σύνολο τα 8.000 ευρώ;

«Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων δεν έχουν δικαίωμα μεταγραφής σε άλλον σύλλογο εάν δεν εξοφληθεί το πρόστιμο προς την πειθαρχική επιτροπή», επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμά του το RodopiSports και προσθέτει: «Αυτός ο νόμος υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια μιας και η ΕΠΟ επιθυμεί οι σύλλογοι να είναι εντάξει στις αρμόδιες αρχές τους».

Ωστόσο εδώ δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα, αφού στην πλειοψηφία τους παιδιά κάτω των 20 ετών οδηγούνται, εφόσον εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου σε αυτήν την περίπτωση, στο τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Το ερώτημα τέθηκε από το RodopiSports στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ούτε σώστε να υπάρχει απεμπλοκή της ομάδας με τους παίκτες για να μπορούν να παίξουν και σε άλλους συλλόγους».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΠΑΕ Ποντίων υποστηρίζει ότι υπάρχει κανονισμός της ΕΠΟ που προβλέπει πως αν μια ομάδα παραιτηθεί ή αποβληθεί από το πρωτάθλημα, οι ποδοσφαιριστές με αίτησή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ αποκτούν την ιδιότητα της προσωρινής αποδέσμευσης και υπογράφουν δελτίο στην ομάδα της επιλογής τους. Μάλιστα ήδη η ΠΑΕ Ποντίων έχει καταθέσει αίτημα στην ΕΠΣ Θράκης να απελευθερωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές της με βάση αυτόν τον κανονισμό.

«Τα υπόλοιπα την Παρασκευή», καταλήγει ο Μιχάλης Κακουλίδης. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η κοπή της πίτας της ΕΠΣ Θράκης και όπως έχει γράψει το ThrakiSportS υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στην εκδήλωση και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.