ΕΠΣ Έβρου: Μάχη στους σκόρερς! Οι «κανονιέρηδες» της Α’ Κατηγορίας στο φινάλε του πρώτου γύρου

 

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Έβρου όπου το αουτσάιντερ του πρωταθλήματος με το τέλος του πρώτου γύρου Θράκη Φερών, μετά την νέα νίκη της σε ντερμπι και στο Σουφλί είναι πρωταθλήτρια χειμώνα διατηρώντας πίσω με 4 βαθμούς διαφορί τα φαβορί του πρωταθλήματος αρχικά Ορέστη Ορεστιάδας και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η πορεία αυτή της ομάδα των Φερών του Τάκη Λαμπιδη οφείλεται αν και δε σκόραρε στο Σουφλί κατά πολύ και στον πρωην φορ του Αλεξ Κυριάκο Παγωνίδη που με την βοήθεια των συμπαικτών του οδηγεί προς το παρών το πίνακα των σκόρερ, όντας μόνος πρώτος στην κορυφή με 7 γκολ.

Ο 25χρονος πρωην φορ του Εθνικού, του ΑΠΟΕΛ, του ΠΑΟ Φυλής και του Ιπποκράτη, φέτος εχει πετύχει όσα τερματα είχε σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα με τον Άλεξ, και έχει κάνει απόσβεση τα μέγιστα, δικαιώνοντας τους ανθρώπους των Φερών που το καλοκαίρι τον  «έκλεψαν» από ανταγωνιστικές ομάδες και τον Έβρο Σουφλίου.

Πίσω του ακολουθεί ο πρωην επιθετικός του Εθνικού και της Νίψας Βασίλης Καλαϊτζίδης του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης με 6 τέρματα που δεν αγωνίστηκε λόγω κακοκαιρίας, ενώ από ένα τέρμα λιγότερα έχουν οι Περικλής Καρακασίδης και Γιάννης Δουρουγιδένης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο νεαρός Αλέξανδρος Τσιπλάκης των Φερών που ισοβαθμούν μεταξύ τους στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 5 τέρματα. Πάντως κανένας από τους παραπάνω δεν σκόραρε κατι που συνεβη για τον Δαρβούδη του Ορεστη που με χατ τρικ στην επταρα επί της Νίκης Απαλού έφτασε τα 4 τερματα όσα έχουν ο συμπαικτης του Θανασης Ρουσσίδης, ο Τσιρίλο, ο Γκαϊδατζής που σκόραρε και οο Καπετανίδης και Ζελεφ που έχουν αποχωρησει από Ορέστη και Καστανιές.

Δείτε αναλυτικά τους πρώτους σκόρερ της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου:

7 τέρματα: Παγωνίδης (Θράκη Φερών)

6 τέρματα: Β. Καλαϊτζίδης Β. (Ποντιακός Αλεξανδρούπολης)

5 τέρματα: Καρακασίδης, Δορουγιδένης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Τσιπλάκης (Θράκη Φερών)

4 τέρματα: Αθ. Ρουσσίδης, Ζέλεφ, Δαρβούδης (Ορέστης Ορεστιάδας), «Τσιρίλο» Τσομπανούδης (Έβρος Σουφλίου),  Γκαϊδατζής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης),, Καπετανίδης (Άρδας Καστανεών/ ΑΕΔ)

3 τέρματα: Καβατζικιώτης (Ένωση Άνθειας Αρίστεινου),  Λαμπάκος, (Νίψα)