Βαρύτατο πένθος για μια από τις πιο γνωστές αθλητικές οικογένειες της Κομοτηνής

 

Καθόλου καλά δεν έχει ξεκινήσει το 2018 για την πόλη της Κομοτηνής, αφού μετρά πάρα πολλές απώλειες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, βαρύ πένθος έχει πέσει και σε μια από τις πιο γνωστές αθλητικές οικογένειες της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα έφυγαν από τη ζωή με διαφορά ολίγων ωρών  δυο εκπαιδευτικοί, λίγο  καιρό πιο πριν είχαμε την απώλεια μιας ακόμα γυναίκας 49 μόλις ετών η οποία ήταν γνωστή στα αθλητικά δρώμενα, καθώς ο σύζυγός της ήταν πριν πολλά χρόνια αθλητής του, ενώ την Δευτέρα η πόλη αποχαιρέτησε και τον Χρυσάφη Θυμικιώτη, πριν καν συμπληρώσει τα 50 του χρόνια.

Πρόκειται για τον σύζυγο της Χαρίκλειας Λιούρτα, που επί πολλά χρόνια αγωνιζόταν στον ΓΑΣ Κομοτηνή μαζί με την δίδυμη αδελφή της Ευαγγελία, η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να παίζει μπάσκετ και έχει παντρευτεί τον αδερφό του τέως προέδρου της ΚΑΕ Άρης Λευτέρη Αρβανίτη.  Οι αδερφές Λιούρτα υπενθυμίζεται ότι είναι κόρες του πρώην προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Κώστα Λιούρτα, ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε παράγοντας στον Πανθρακικό.

Ο γαμπρός του Κώστα Λιούρτα αντιμετώπιζε τα τελευταία 4-5 χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χρειάστηκε πολλές φορές να ταξιδέψει και στο εξωτερικό, ωστόσο όσοι τον γνώριζαν είχαν να λένε για το θάρρος με το οποίο έδινε τον καθημερινό του αγώνα, έχοντας πάντα στο πλευρό του την σύζυγό του Χαρίκλεια και όλη την οικογένεια και τους φίλους τους. Στο τελευταίο αντίο στον Χρυσάφη Θυμικιώτη έδωσαν το παρών σχεδόν σύσσωμες οι ομάδες μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή με τις παλιές συμπαίκτριες των διδύμων αλλά της σημερινής ομάδας, αλλά και αρκετά πρώην στελέχη από την ΠΑΕ Πανθρακικός, πολιτικοί, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.