ΕΣΠΕΘΡ: Προβάδισμα τίτλου για τον Ερμογένη Ξάνθης μετά το τεράστιο διπλό στο Σουφλί

 

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

Προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας απέκτησε ο Ερμογένης Ξάνθης, καθώς νίκησε μέσα στο Σουφλί τον τοπικό Έβρο για την τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου.

Η αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (20/01)  στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου έφερε αντιμέτωπες τις δύο μέχρι τότε αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος και αποδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά ένα ντέρμπι κορυφής για πολύ γερά νεύρα.

Οι παίκτες του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν δύο φορές, παίρνοντας το πρώτο σετ με 25-8 και το τρίτο με 25-12. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και τις δύο φορές. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου η ομάδα του Ερμογένη Ξάνθης ήταν πιο ψύχραιμη και οργανωμένη και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει τη νίκη με 12-15 στο πέμπτο σετ φτάνοντας τους 14 βαθμούς και αφήνοντας τους γηπεδούχους ένα βαθμό πίσω τους με 13.

Ο κόσμος του Σουφλίου  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και προσήλθε στο γήπεδο, όμως έφυγε απογοητευμένος από το γήπεδο αφού με την νίκη του αυτή ο Ερμογένης Ξάνθης αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα και έχει προβάδισμα τίτλου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κριθεί όπως και πέρυσι στην Ξάνθη.

Τα σετ: 2-3 (25-8, 22-25, 25-15, 19-25, 12-15)

Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Νίκος Μούχλιας): Αλατζιάς, Αλεξούδης Αθ., Κάβουρας, Κάλφας (λ), Κεσούδης, Κοτσάνης, Κουτσούλας, Μιλκίδης, Μούχλιας Δημ. (c), Παπαδημητρίου, Πανταζής, Παπάζογλου, Πατσιάς (λ).

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Παρασκευόπουλος): Αβερκιάδης, Αναστασόπουλος, Ευστρατίου, Καζάκης, Κοτόρνος, Λαντζουράκης, Μακρυνίτσας, Ματθαίος, Παυλίδης, Τερζόγλου, Τσατσούλας (λ), Τσότρας.