Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΟ Ξάνθη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το βράδυ (19:30, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον πρωτοπόρο και περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακός και θέλει παρά τις απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να μην επιστρέψει στη βάση της με άδεια χέρια.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές στα τελευταία 25 και πλέον χρόνια η Ξάνθη, συνολικά κοντραρίστηκαν 60 φορές έως τώρα. Στο «Καραϊσκάκη» η ομάδα της Θράκης το καλύτερο που κατάφερε στις 28 φορές που κατέβηκε στον Πειραιά, ηταν να φύγει τις 7 με τον βαθμό της ισοπαλίας, καμία φορά νικήτρια και τις υπόλοιπες 21 φορές γνώρισε την ήττα. Δείτε αναλυτικά την προϊστορία των αγώνων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Η αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία για την Ξάνθη, εξαιρετικά μεγάλη όμως και για τον Ολυμπιακό που μετράει οκτώ σερί νίκες και θέλει να τις κάνει εννιά πριν τον μήνα φωτιά που ακολουθεί με τρία ματς για κύπελλο και πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Δεδομένου του στραβοπατήματος της ΑΕΚ στη Λάρισα χθες, ο Ολυμπιακός θέλει να νικήσει για να ξεφύγει.

3. Επιστρέφει από την τιμωρία του ο νεοαποκτηθέντας Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, σε αντίθεση με τον Μπρίτο και τον Άντριαν Λουσέρο που είναι τραυματίας και μένει για μεγάλο διάστημα εκτός, αλλά και τους τιμωρημένους Κίκε, Μεχία και Μπαξεβανίδη. Δείτε την αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά μετά την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου και δύο 16χρονοι παίκτες της Ξάνθης. Ο λόγος για τον Κώστα Θυμιάνη και τον Οκάν Σουλεϊμάν. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Με απουσίες υποδέχεται το βράδυ την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός. Ο Όσκαρ Γκαρθία δε μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Οτζίτζα, Ελαμπντελαουί, τον τιμωρημένο Μάριν, αλλά και τον Καρσελά που δεν είναι έτοιμος ακόμα για αγώνα.

6. Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Ισπανός κόουτς του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μποτία, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Χατζισαφί, Σίλβα, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μιραλάς, Νικολάου, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης.

7. Μπορεί το σημερινό ματς να είναι δύσκολο και αρκετά σημαντικό, αλλά μέσα στην εβδομάδα δεν έλειψαν και οι στιγμές χαλάρωσης για την Ξάνθη και τους παίκτες της, αφού έκοψαν την βασιλόπιτα για το 2018. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς για το σημερινό παιχνίδι: Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Κασάδο, Λισγάρας, Σβάρνας, Καμαρά, Μεχία, Λουσέρο, Τριάδης, Φασίδης, Γέντρισεκ.

9. Από την άλλη μια πιθανή ενδεκάδα για τον Ολυμπιακό είναι η εξής: Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ, Ρομαό, Ζιλέ, Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο, Ανσαριφάρντ.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Καραντώνης από την ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη και Ιωάννη Κουράκη από τις ΕΠΣ Καστοριάς και Ηρακλείου αντίστοιχα. Τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Κωνσταντίνος Αντωνίου από το σύνδεσμο Αθηνών. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.