Γ’ Εθνική: Με πάθος και δύναμη ο ΓΑΣ λύγισε στο τέλος τον Αίαντα σε ματς-κατς με 55 φάουλ

 

Ύστερα από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε επί του Αίαντα Ευόσμου με σκορ 87-76 στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, για την 13η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, που ήταν και η τελευταία για τον πρώτο γύρο.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον ΓΑΣ να έχει την πρωτοβουλία στη μεγαλύτερη διάρκειά του και έχοντας μεγαλύτερη ευστοχία στα τελευταία λεπτά πήρε τη νίκη. Ο Αίαντας εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων προηγήθηκε με 6-15, αλλά ο ΓΑΣ ανέβασε ρυθμό, βρήκε επιθετικές λύσεις και με ένα σερί 14-4, προηγήθηκε 20-19, ωστόσο το δεκάλεπτο έληξε 21 -23 υπέρ του Αία.

Στον ίδιο ρυθμό εξελίχθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και έληξε 37-38 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ μπήκε πιο δυνατά και υπερίσχυσε στις περισσότερες φάσεις σε άμυνα και επίθεση και έκλεισε προηγούμενος με 63-57, με εύστοχο μακρινό σουτ του Σιμάκη από τη μία ρακέτα στην άλλη, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους συμπαίκτες και τον ανθρώπους στον πάγκο της ομάδας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ έπαιξε πιο μαχητικά και με περισσότερο πάθος, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη, απέναντι στον Αία που έκανε αρκετά λάθη τακτικής. Μεγάλη ώθηση προς τη νίκη για το ΓΑΣ ήταν τα εύστοχα τρίποντα, που «ήρθαν» όλα μαζεμένα στο τέλος, αλλά και ο κόσμος που γέμισε το κλειστό, καθώς μετά τη λήξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου για τα μέλη, τους φίλους , τους αθλητές και τα τμήματα των ακαδημιών.

Κορυφαίος για τον ΓΑΣ Κομοτηνή ήταν ο Λεχούδης που σημείωσε 19 πόντους, όσους και οι Σιμάκης και Σκεμπής. Συνολικά επετεύχθησαν 17 εύστοχα σουτ τριών πόντων, τα 10 από την πλευρά του ΓΑΣ ενώ σφυρίχθηκαν 55 φαουλ από τους δύο διαιτητές (φωτο από το πρωτο τζαμπο της “Θρακικης Αγορας”), με αποτέλεσμα συνολικά πέντε παίκτες και από τις δύο ομάδες  να αποβληθούν από τους διαιτητές.

Διαιτητές: Παπαγεωργίου – Καλέσης

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 37-38 (ημίχρονο), 63-57, 87-76 (τελικό αποτέλεσμα)

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Σαββίδης, Σκεμπής 19(3), Αθανασίου, Λεχούδης 19(1), Χατζηδημητρίου 6, Γιωτόπουλος 8(2), Σιμάκης 19(3), Παλάσκας 6(1), Μπορμπίδης 2, Χαλήλ 8

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Βαρδής 2, Δοξάκης 3, Μπαλτζόπουλος 9, Νικολούδης 31(5), Μαλλολάρι 4, Σακεδάκης Γ, Σακεδάκης Δ, Νέσης 15(2), Νησιώτης 12

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ LIVE Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ