Γ’ Εθνική: Μεγάλη εμφάνιση για τον Ορφέα παρά την ήττα στο φινάλε από το “τραίνο” του Σίτσα

 

Παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Ορφέας Ξάνθης δεν τα κατάφερε για την “γρουσούζικη” 13η αγωνιστική για τις ομάδες της Ξάνθης και ηττήθηκε με 2-4 από την ομάδα “τραίνο” της κατηγορίας με πέντε σερί νίκες Αετό Ορφανού μετά την αλλαγή προπονητή του.

Η ομάδα της Ξάνθης απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε εξι νικες στα 7 τελευταία παιχνίδια, έκανε ιδανικό ξεκίνημα αφού προηγήθηκε στο 4′ με τον σκόρερ του στους τελευταίους αγώνες Χίντ Ιμέρ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ενώ το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του Ορφέα στο 28′ οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Καβάλας αιφνιδίασαν με τον πρώην επιθετικό της Ξάνθης Φώτη Δουμάνη με πλασέ κάνοντας το 1-1 αφού η μπαλα του έκανε το χατήρι και μπήκε μεσα μετα το καθετο δοκάρι του Ρούφου. Λίγο πριν το ημίχρονο στο 42′ οι Καβαλιώτες έκαναν την ανατροπή και το 1-2 με τον Γιώργο Τζαμπέγια με όμορφο σουτ.

Στο δευτερο μέρος ο Μπάμπης Χατζημεστής ρίσκαρε, πέρασε στο ματς Ξαντινίδη και Μουμίνογλου και δικαιώθηκε στο 57′ με τρομερή βολίδα του Βασίλη Καραγκιόζη που ισοφαρισε σε 2-2. Ο Ορφέας έφτασε στο 67′ κοντά στην ανατροπή αλλά ο Γιαννης Καραγκιόζης δεν μπόρεσε αν νικήσει με σκαστή κεφαλιά τον Τοπαλίδη μετά από σέντρα του Μουμίνογλου που εδιωξε εντυπωσιακά κρατώντας το 2-2.

Έτσι στο 80′ ο Δούμπλατζης που πέρασε ως αλλαγή στη θεση του Τζαμπέγια με κοντινή προβολή από αδράνεια της άμυνας θα κάνει το 2-3, με τον ίδιo μετα από 25 λεπτά που βρισκόταν στο γήπεδο να αποβάλλεται από τον Δρακλίδη για καθυστερήσεις. Ο Ορφέας πιεσε με καθε τροπο παρά την ψυχρολουσία και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είχαμε ένα σουτ του Χιντ Ιμέρ που έκοψαν δύσκολα οι Καβαλιώτες, ενώ στην αντεπίθεση ο Σαββατιανός έκανε το πλασματικό 2-4 για την ομάδα του Δημήτρη Σίτσα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παρά  την τέταρτη εντός έδρας ήττα ο Ορφέας με 15 βαθμούς παρεμεινε οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ ο Αετός τριτος με 24 βαθμούς, 3 από την κορυφή. Σταθηκε στο ύψος των περιστάσεων ο Δρακίδης της ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας (46′ Μουμίνογλου), Μαλαδένης, Μακράκης (83′ Χατζηπαππάς), Μαυρόπουλος, Β. Καραγκιοζης, Τορομανίδης (46′ Ξαντινίδης), Χιντ Ιμέρ, Ι. Καραγκιοζης, Πασχαλάκης.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ (Σίτσας): Τοπαλίδης, Παυλίδης, Καπατζής, Κωνσταντινίδης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζι (91’ Σαλπιγγίδης), Ε. Τζαμπέγια, Γ. Τζαμπέγια (63′ Δούμπλατζης), Δουμάνης, Ευκαρπίδης (54′ Μαυρίδης).