Γ’ Εθνική: Το Άβατο έκανε «δώρο» τη νίκη στο Σκούταρι που έπαιζε με 10 «χαλώντας» τα γενέθλια του Κετσιεμενίδη

 

Αλλιώς φανταζόταν να γιορτάσει τα γενέθλιά του ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης. Ο προπονητής του Άρη Αβάτου είδε τους παίκτες του να προηγούνται μέσα στο γήπεδο του Χρυσού, το οποίο χρησιμοποίησε ως έδρα η Ελπίδα Σκουτάρεως λόγω του αγώνα του Πανσερραϊκού στο Δημοτικό των Σερρών, αλλά να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Βασίλη Λαζαρίδη να ανοίγει το σκορ με σουτ, μετά από συνδυασμένη προσπάθεια με Χαρίτίδη και Δόντσο, παγώνοντας το Χρυσό. Οι Ξανθιώτες πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι και παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα ηνία στο τελευταία τέταρτο του πρώτου 45λέπτου, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε η επανάληψη.

Οι Σερραίοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού 10 λεπτά μετά την έναρξή του πέτυχαν το γκολ.  Ο Κεχαγιάς βρήκε με ωραίο τρόπο τον Παναγιωτίδη που μόνος προ του Αμουτζάκη ισοφάρισε.  Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το τέρμα το ακύρωσε αρχικά ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του βοηθού, ωστόσο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και τη  μίνι σύσκεψη διαιτητή και βοηθού, το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στους πανηγυρισμούς του γκολ ωστόσο, αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα ο Γεωργιάδης, προφανώς για κάποια «Γαλλικά» που ξεστόμισε. Έτσι οι γηπεδούχοι συνέχισαν με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά το Άβατο όχι απλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα αλλά αποχώρησε ηττημένο. Βέβαια, λίγο μετά την ισοφάριση ο Σαρηγιαννίδης έχασε μοναδική ευκαιρία προ κενής εστίας από το ύψος του πέναλτι να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα, αλλά αστόχησε.

Κάπως έτσι, φτάσαμε λίγο πριν το τέλος, όταν ο Γεράκης επιτυγχάνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ελπίδας Σκουτάρεως χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, που σε συνδυασμό με την ήττα του Παραλιμνίου στην Καβάλα, την έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.  Ο Κεχαγιάς πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Ταταρίδη, γέμισε με τη μία και ο Γεράκης εκμεταλλευόμενος αμυντική αδράνεια έπιασε το μονοκόμματο σουτ και χάρισε τη νίκη στο Σκούταρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης της ΕΠΣ Πέλλας με βοηθούς τους Μεταξιώτη και Μποζατζίδη της ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΕΛΠΙΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (Στύλος): Ταταρίδης, Γεωργιάδης, Σαϊνατούδης, Κωφοκότσιος (46’ Κασμερίδης), Μουσικάκης, Πασχαλούδης, Νικολαΐδης, Κεχαγιάς, Παναγιωτίδης (80’ Γεράκης), Καπετάνος (70’ Παπαβασιλείου), Ζυγκερίδης (60’ Ταχματζίδης)
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυρ. Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Σαρηγιαννίδης, Ταχτσίδης, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Ευθυμιάδης.