Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιστροφή του Κώστα Μπανιώτη σε αγώνες

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Κώστα Μπανιώτη σε αγωνιστική δράση έχει ξεκινήσει. Την προσεχή Τετάρτη θα δώσει τον πρώτο του αγώνα μετά από απουσία αρκετών μηνών.

Πέρυσι ο κομοτηναίος άλτης τραυματίστηκε και έχασε όλη την χρονιά σχεδόν. Αρχικά τον πρώτο μεγάλο στόχο που ήταν το Ευρωπαϊκό Κλειστού στο Βελιγράδι. Μετά, λόγω του τραυματισμού και της εγχείρισης, άργησε να μπει σε αγωνιστική δράση.

Εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών Ομάδων, αλλά δεν έπιασε την επίδοση που θα του επέτρεπε να ταξιδέψει στον μεγάλο στόχο της χρονιάς, το Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου στο Λονδίνο.

Μετά από μήνες αποχής από αγώνες, αυτήν την εβδομάδα λαμβάνει και πάλι μέρος σε ένα σημαντικό μίτινγκ. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη, οπότε και θα αγωνιστεί στην Κολωνία. Η φωτογραφία είναι από την περσινή συμμετοχή του Κομοτηναίο στο γερμανικό μίτινγκ.

Μετά την Γερμανία ο Κώστας Μπανιώτης προγραμματίζει μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο άλλους δυο με τρεις αγώνες, συν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί μέσα Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από τον πρώτο αυτόν αγώνα ωστόσο θα διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αν μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί αρχές Μαρτίου στο Μπέρμιγχαμ, όπου θα γίνει κατευθείαν τελικός με τους κορυφαίους σε επιδόσεις άλτες.