Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ντέρμπι παραμονής Νίκη Αιγινίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Κρίσιμο αγώνα για την επιστροφή του στην πρώτη οκτάδα και την παραμονή του στην Α1 Ανδρών δίνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης το απόγευμα στο Αιγίνιο με την τοπική Νίκη.

Το ματς είναι τηλεοπτικό και το ThrakiSportS όπως κάνει πριν από κάθε παιχνίδι, κωδικοποίησε τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι το παιχνίδι.

1. Είναι το τέταρτο ματς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης την φετινή σεζόν που μεταδίδεται τηλεοπτικά, όλα όμως εκτός έδρας. Προηγήθηκαν οι αγώνες με Ολυμπιακό, Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Ηρακλή Χαλκίδας. Και στα τρία ο Εθνικός ηττήθηκε, ίσως ήρθε η ώρα και για την πρώτη τηλεοπτική νίκη.

2. Στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Αλεξανδρούπολη η Νίκη Αιγινίου είχε επικρατήσει με 3-2 σετ. Όμως πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Τα κυριότερα; Ο Εθνικός δεν είχε διαγώνιο ενώ απέκτησε τον Παγιάν, είχε τον Ρίστιτς που αντικαταστάθηκε από τον Ριζόπουλο, είχε τραυματία τον Μιλστάιν ενώ έχει έρθει πλέον για βασικός πασαδόρος ο Χαριτωνίδης. Από την άλλη το Αιγίνιο είχε τον Γκόρτσανιουκ που πλέον παίζει στην Πολωνία.

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει συγκεντρώσει μετά από 13 αγωνιστικές 15 βαθμούς, αλλά δεν είναι αρκετοί για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις των πλέι άουτ. Είναι ένατος αυτό τη στιγμή.

4. Η Νίκη Αιγινίου από την πλευρά της ισοβαθμεί με την Κηφισιά στους 17 βαθμούς, βρίσκεται δηλαδή δυο πόντους πάνω από τον Εθνικό και θέλει την πρώτη εντός έδρας νίκη για τη νέα χρονιά.

5. Συνεπώς ο Εθνικός προσπερνά τη Νίκη Αιγινίου μόνο με ενδεχόμενο τρίποντό του, δηλαδή νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ. Τότε θα φτάσει τους 18 βαθμούς και θα αφήσει το Αιγίνιο στην διακεκαυμένη ζώνη. Αν νικήσει με 3-2 τότε θα φτάσει μεν τους 17 αλλά το Αιγίνιο θα πάει στους 18 και θα εξακολουθεί να είναι από πάνω.

6. Σκούρα θα είναι τα πράγματα για τον Εθνικό σε περίπτωση ήττας. Τότε σε κάθε περίπτωση θα μείνει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα μπορεί να πέσει και δέκατος, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα ξεφύγει το Αιγίνιο. Ειναι ματς από αυτά που λέμε ότι δίνουν εξάποντα.

7. Δεν υπάρχει μεγάλη παράδοση ανάμεσα στις δυο ομάδες. Σε δυο αγώνες πρωταθλήματος στο Αιγίνιο έχουν από μια νίκη, ο Εθνικός το 2012 και το Αιγίνιο το 2014. Συνολικά σε πέντε ματς πρωταθλήματος ο Εθνικός προηγείται με 4-1 νίκες.

8. Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθει δυο φορές και για το Λιγκ Καπ, η τελευταία τον περασμένο Οκτώβριο σε δύσκολες για τον Εθνικό συνθήκες, αλλά πήγε στο Αιγίνιο, νίκησε τη Νίκη, την επομένη κέρδισε και τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον απέκλεισε από το φάιναλ φορ. Αρα έχει το know how να κερδίζει.

9. Την αναμέτρηση σφυρίζει ο Θεμελής με δεύτερο διαιτητή τον Γεωργιάδη. Παρατηρητής ο Αντωνούλης, επόπτες οι Βένος, Χριστοφορίδης, γραμματεία η Ψάρρα. Το ματς ξεκινά στις 17:00, θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ2 και ιντερνετικά σε live blogging από το ThrakiSportS.

10. Στα άλλα ματς της αγωνιστικής παίζουν επίσης στις 17:00 Ολυμπιακός – Εθνικός Πειραιώς, στις 18:00 Παναχαϊκή – Ηρακλής Χαλκίδας, στις 19:00 Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου και στις 19:30 Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Παναθηναϊκός. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ματς Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ.