Super League: Παίρνει για πρώτη φορά 16χρονο παίκτη στην αποστολή για το Καραϊσκάκη ο Ράσταβατς

 

Είναι γνωστό πως η Ξάνθη είναι από τις ομάδες που πρωτοπορούν σε θέματα των ακαδημιών και δίνουν ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά, με ένα από αυτά να είναι και ο 16χρονος Κώστας Θυμιάνης, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ανδρικής ομάδας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Φαίνεται πως ο Μίλαν Ράσταβατς είναι αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες σε αρκετά νέα παιδιά, όπως έκανε πριν περίπου 2 μήνες με τον 17χρονο Δημήτρη Μελιόπουλο. Άλλωστε, η εμπειρία του με αναπτυξιακές ομάδες στην Σερβία ήταν ένα από τα κριτήρια που οδήγησαν τον Παπαδημητρίου να προτείνει και τον Πανόπουλο να προσλάβει τον Σέρβο.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο 16χρονος αμυντικός Κώστας Θυμιάνης, που πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Μάλιστα λίγες μόλις μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ράσταβατς, τον παίρνει μαζί του στην αποστολή για το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Super League Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Θυμιάνης είναι από τα παιδιά που ξεχώριζαν οι άνθρωποι της Ξάνθης, λόγω της δουλειάς και της εξέλιξής του. Ήρθε πριν δύο περίπου χρόνια, όντας 14 ετών και αφήνοντας πίσω στην Πτολεμαΐδα, από όπου κατάγεται, τους γονείς του για να κυνηγήσει το όνειρό του, και φαίνεται πως βρίσκεται πλέον μια αναπνοή από το να κάνει το πρώτο βήμα. Δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός, όπως είναι βέβαια και λογικό, αλλά ίσως κάνει το ντεμπούτο, έστω και ως αλλαγή, αλλά από μόνη της η παρουσία στον πάγκο στο Καραϊσκάκη θα του δώσει πολύτιμες εμπειρίες ενόψει της συνέχειας.

Η προετοιμασία της Ξάνθης για το ματς με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε το πρωί με προπόνηση και αμέσως μετά ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε την 18άδα, χωρίς να μπορεί να επιλέξει τους τιμωρημένους Κίκε, Μεχία και Μπαξεβανίδη αλλά και τους τραυματίες Λουσέρο και Μπρίτο. Πέρα από τον Θυμιάνη υπάρχει ένας ακόμα «μικρός», ο Οκάν Σουλεϊμάν, επίσης διεθνής με τις μικρές εθνικές.

Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Σβάρνας, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Συλλά, Ντε Λούκας, Καμαρά, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Τριάδης, Σουλεϊμάν Οκάν, Θυμιάνης, Κάστρο, Γέντρισεκ, Φασίδης.