Προανάκριση σε βάρος τριών Θρακιωτών για τις αφίσες κατά της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη!

 

Ήταν το βράδυ της 4ης προς 5ης Δεκεμβρίου, όταν τρία από τα μέλη των 22 συλλογικοτήτων που εναντιώνονταν στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη ξεκίνησαν να κολλούν αφίσες με το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου και την επιγραφή «ανεπιθύμητος».

Το εγχείρημα τότε σταμάτησε με την παρέμβασης της αστυνομίας, η οποία κατέβασε τις επίμαχες αφίσες και προσήγαγε τους τρεις αφισοκολλητές στο αστυνομικό μέγαρο.

Όμως η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί. Στους τρεις της αφισοκόλλησης συγκαταλεγόταν τότε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σπάρτακος κ. Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος σε ανάρτησή του το απόγευμα της Τρίτης στη σελίδα που διατηρεί η δημοτική παράταξη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση για να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της προσβολής κατά αρχηγού ξένου κράτους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ποινικού Κώδικα.

Αναλυτικότερα ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Καραΐσκου: 
«Προσβολή του αρχηγού ξένου κράτους!
Με αυτήν την κατηγορία γίνεται προανάκριση σε βάρος μας, με αφορμή την αντίθεσή μας κατά του πρόσφατου (8/12/17) ερχομού του Ερντογάν στη Θράκη. Δεν είναι, λοιπόν, ένα απλό θέμα “παράνομης αφισοκόλλησης”, που θα έληγε αυτομάτως, αλλά είναι ότι …προσβάλαμε τον αρχιφασίστα νεοσουλτάνο! Έτσι μεθαύριο θα προσκομίσουμε στο Τμήμα Ασφαλείας την απολογία μας, που είχαμε τη λέξη “ανεπιθύμητος” στο αφισάκι που μάζεψε η Ασφάλεια Κομοτηνής κατόπιν εντολών. Μα …αν προσβλήθηκε ο λεγάμενος με την αθώα λέξη “ανεπιθύμητος”, τότε θα τρελάθηκε με όσα του καταμαρτυρήσαμε σε δεκάδες συνεντεύξεις μας. Μήπως να τις προσκομίσουμε κι αυτές; Πάντως η δίωξη ασκείται “μόνο αν το επιθυμήσει η ξένη Κυβέρνηση”, οπότε ελπίζουμε στον Ταγίπ να μας κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφήμιση!»