Ξεκρέμασε παπούτσια ο Φυσέκης και ξανάρχισε την μπάλα στον αγαπημένο του Εθνικό ως… στόπερ! Πέτυχε και το πρώτο του γκολ!!!

 

Επιμέλεια – ρεπορτάζ: Κώστας Καραγιάννης

Ο Γιάννης Φυσέκης είναι εδώ! Μπορεί πριν δυόμισι χρόνια να κρέμασε τα γάντια του για χάρη της επιστήμης, μπορεί μέχρι πέρυσι να αγωνιζόταν ως σέντερ στην ομάδα μπάσκετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλά την αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να την ξεχάσει. 

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, του Άρη και φυσικά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από το καλοκαίρι μετέχει στο τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών των μπλε της πρωτεύουσας του Έβρου, μεταδίδοντας στα μικρά παιδιά τις γνώσεις που αποκόμισε τόσα χρόνια ως παίκτης υψηλού επιπέδου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ωστόσο αυτό που δεν είναι γνωστό στους πολλούς είναι ότι έχει ξαναβγάλει δελτίο και μετέχει σε αγώνες με την δεύτερη ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, την επονομαζόμενη Κ20 του Εθνικού που μετέχει στο πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου έχοντας απορροφήσει τον ΑΟ Αγνάντια.

Μόνο που σε αυτήν την ομάδα ο Φυσέκης δεν μετέχει ως γκολκίπερ αλλά ως… στόπερ. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν και στόπερ, έχει καταφέρει να πετύχει και το πρώτο του γκολ, ήδη από την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τον αγώνα με τον Ατρόμητο Άβαντα!!!

Συγκεκριμένα, κάνοντας ένα μακρινό σουτ δέκα μέτρα πίσω από το κέντρο, η μπάλα πήρε τροχιά προς το αντίπαλο τέρμα, ο πορτιέρε σε αυτό παραπάτησε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Κάπως έτσι ο Φυσέκης, που για χρόνια προσπαθούσε να αποτρέπει τους άλλους να βάζουν γκολ, πέτυχε το πρώτο τέρμα στην καριέρα του σε επίσημο αγώνα.

Ήταν μια στιγμή που αναμφισβήτητα ο Γιάννης Φυσέκης θα έχει να θυμάται στην αρκετά πλούσια αθλητική του καριέρα, η οποία έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο συνεχίζεται παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του. Άλλωστε τον έρωτα με την μπάλα κανείς δεν μπορεί να τον ξεπεράσει εύκολα, όπως αποδεικνύεται και στις φωτογραφίες παρακάτω…