Ερώτηση στη Βουλή για τον βίαιο χωρισμό του Καρυπίδη από τον προπονητή του Γ. Τυλιγαδά

 

Στη Βουλή μεταφέρει την αγανάκτηση του Αλεξανδρουπολίτη πρωταθλητή Δημήτρη Καρυπίδη ο βουλευτής της ΝΔ στον Νομό Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Έχοντας ιδιαίτερη γνώση και ο ίδιος για το άθλημα της κολύμβησης, στο οποίο υπήρξε επί χρόνια πρωταθλήτρια η κόρη του Ζωή, ο Δημοσχάκης έδειξε να ευαισθητοποιείται από το ξέσπασμα του Καρυπίδη, ο οποίος έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ότι έχει μείνει χωρίς προπονητή, καθώς η αίτηση του Γιώργου Τυλιγαδά για απόσπαση στην Αλεξανδρούπολη δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Γιώργος Τυλιγαδάς είναι ο άνθρωπος που προπονεί τον Δημήτρη Καρυπίδη από την έναρξη της ενασχόλησής του με την κολύμβηση και είναι ο άνθρωπος που τον έχει οδηγήσει σε όλες τις επιτυχίες που έχει συγκεντρώσει, πλην όμως φέτος το αθλητικό δίδυμο δεν μπορεί να είναι μαζί γιατί ο Τυλιγαδάς ως εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης έχει ήδη επιστρέψει στην οργανική του θέση που βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης είχε εκφράσει την αγανάκτησή του καθώς ο προπονητής του έχει τις προϋποθέσεις λήψης της απόσπασης, όμως αυτό δεν συνέβη και ως εκ τούτου μένει μόνος του.

Την αγωνία αυτή του αθλητή ενστερνίστηκε λοιπόν ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης ο οποίος υπέβαλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, στην οπαοία θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό Αθλητισμού:

  1. Θα αποκαταστήσετε την αδικία και θα εγκρίνετε την απόσπασή του προπονητή του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης, Δημήτρη Καρυπίδη, ώστε αυτός να συνεχίσει απερίσπαστος την προετοιμασία του για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες; Θα πράξετε το ίδιο και για άλλους προπονητές, που προφανώς αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα;
  2. Με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε στη σωστή προετοιμασία του Παραολυμπιονίκη μας, ώστε να προσφέρει και πάλι στιγμές υπερηφάνειας στην Ελλάδα και τον Έβρο μας;