Δωρεά αθλητικού υλικού από τον Γιούρι Λοντίγκιν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

 

Στην Ρωσία επέστρεψε ο ελληνορώσος τερματοφύλακας της Ζενίτ Γιούρι Λοντίγκιν, που είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες στην Β. Ελλάδα και είχε επισκεφθεί την περίοδο της χειμερινής άδειάς του (καθώς έχει διακοπεί το ρωσικό πρωτάθλημα) τόσο τα Πηγάδια για να δει την Ξάνθη όσο και την Τούμπα, όπου είδε ματς του ΠΑΟΚ.

Με την ευκαιρία της επιστροφής του ο Λοντίγκιν επισκέφθηκε και το Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, το χωριό στο οποίο μεγάλωσε μαζί με την οικογένειά του και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα πριν τον ανακαλύψει και τον πάρει στις ακαδημίες της η Ξάνθη.

Ο “Γιούρα” όπως τον αποκαλούν, φωτογραφήθηκε με τους παίκτες του τοπικού Ακρίτα Νευροκοπίου και με δύο παράγοντες της ομάδας οι οποίοι, όπως σημειώνει ο Λάζαρος Παπαλαζάρου στο αθλητικό μπλογκ του για τα δραμινά σπορ, του στάθηκαν ως “δεύτερη” οικογένεια στα παιδικά του χρόνια και τον βοήθησαν πολύ στην ποδοσφαιρική του καταξίωση. Ο λόγος τον Γιώργο Σανοζίδη και τον Γιάννη Σιδηρόπουλο (με τον οποίο έχει ακόμη συχνή επικοινωνία, σύμφωνα με το συγκεκριμένο μπλογκ).

Πάντως, ο Λοντίγκιν κατά την διάρκεια της παρουσίας του στα μέρη μας, επισκέφθηκε και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης στο οποίο μάλιστα δώρισε πλούσιο αθλητικό υλικό, γεγονός για το οποίο εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση ο διευθυντής του Ευθύμιος Ευθυμίου.

«Η προσφορά του αναδεικνύει τόσο τον άνθρωπο όσο και τον αθλητή Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος αφού πρόσφερε στον ΑΟ Ξάνθη, συνεχίζει να τιμά και να διαφημίζει τον τόπο μας σε έναν  από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκού συλλόγους», αναφέρει στο ευχαριστήριό του εκ μέρους και του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.