Ανατροπή δεδομένων στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που εκθέτουν την ΕΣΑΠ αλλά και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Το ΑΣΕΑΔ εξέδωσε την πολυαναμενόμενη απόφασή του και έκρινε ότι ο Ηρακλής Χαλκίδας θα είναι η ομάδα που θα βρεθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης του Λιγκ Καπ που ονομάζεται από την ΕΣΑΠ Νίκος Σαμαράς, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Παμβοχαϊκό.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών  ακύρωσε την απόφαση που είχε λάβει η ΕΣΑΠ που έδινε το εισιτήριο στον Φοίνικα Σύρου μετά το μπέρδεμα που είχε δημιουργηθεί με τις ισοβαθμίες. Ετσι αφήνει έκθετη την διοργανώτρια ΕΣΑΠ αλλά και τις ομάδες που είχαν ψηφίσει υπέρ του Φοίνικα Σύρου κατά παράβαση της προκήρυξης. Ανάμεσα στις ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, που είχαν ταχθεί υπέρ της Σύρου και εναντίον της Χαλκίδας ήταν και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η ψήφος του οποίου υπήρξε εξαιρετικά καθοριστική αφού η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία.

Πλέον η ΕΣΑΠ καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη διοργάνωση, που θυμίζουμε ότι έχει αναβληθεί για τις αρχές Μαρτίου, ενώ κανονικά επρόκειτο να διεξαχθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο ζήτημα τίθεται πλέον και με την έδρα, καθώς η Σύρος που είχε οριστεί ως έδρα χωρίς την συμμετοχή της δικής της ομάδας αναμένεται να αποσύρει την ανάληψη της διοργάνωσης, με τον Ηρακλή Χαλκίδας ήδη να έχει κάνει κινήσεις για να φιλοξενήσει αυτός στην Χαλκίδα το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ.

Το αλαλούμ που έχει προκύψει έχει να κάνει με την προκήρυξη της διοργάνωσης. Στη φάση των ομίλων ο Φοίνικας Σύρου είχε επικρατήσει με 3-2 σετ του Ηρακλή Χαλκίδας. Οι δύο ομάδες είχαν ισοβαθμήσει αλλά σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΑΠ το κριτήριο στην ισοβαθμία ήταν ο συντελεστής των σετ και όχι οι νίκες. Έτσι ο Ηρακλής Χαλκίδας πήρε την πρόκριση παρά το γεγονός ότι ο Φοίνικας είχε δύο νίκες με 3-2 σετ και η Χαλκίδα μια ήττα με 3-2 από τον Φοίνικα και μια νίκη με 3-0. 

Ο Φοίνικας είχε καταθέσει ένσταση στην ΕΣΑΠ, η τελευταία ανέλαβε να αποφασίσει βάζοντας όλα τα σωματεία να ψηφίσουν (με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ThrakiSportS να τάσσεται στην ψηφοφορία υπέρ του Φοίνικα και εναντίον της Χαλκίδας), η απόφαση που έβγαλε η ΕΣΑΠ δικαίωσε τον Φοίνικα και έστειλε το φάιναλ φορ στην Σύρο, ωστόσο ο Ηρακλής Χαλκίδας προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ όπου είχαμε νέα ανατροπή στην υπόθεση πρόκρισης. Πλέον αναμένεται η αντίδραση από τον Φοίνικα Σύρου αλλά πρωτίστως την ΕΣΑΠ, που επιμένει να ονομάζει αυτήν την διοργάνωση “Νίκος Σαμαράς” και τυπικά καλείται να λάβει εκ νέου απόφαση για την διοργάνωση, μετά την ακύρωση της προηγούμενης από το ΑΣΕΑΔ.