ΕΠΣ Έβρου: Ο Ορέστης είναι εδώ! «Αποκαθήλωσε» την ΑΕΔ και προκρίθηκε στο τελικό του Κυπέλλου

 

Τεράστια πρόκριση επί της περσινής πρωταθλήτριας και κυπελλούχου και νυν εκπροσώπου του Έβρου στη Γ’ Εθνική Αθλητικής Ένωσης Διδυμοτείχου πέτυχε ο Ορέστης Ορεστιάδας, στον άτυπο τελικό του βορείου ομίλου του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου.

Ο Ορέστης νίκησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Χρίστο Ζότεφ στο 55ο λεπτό και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την ΠΑΕ Νίψας είτε την Θράκη Φερών, όποια από τις δυο ομάδες επικρατήσει στον άλλο ημιτελικό από τον Νότιο Όμιλο.

Ετσι στην ΕΠΣ Έβρου θα έχουμε φέτος νέα κυπελλούχο, αφού η κάτοχος του τροπαίου ΑΕΔ αποκλείστηκε από τον τελικό (η φωτογραφία είναι αρχείου). Οπως αναφέρει ο Δημήτρης Μηλίκας στο radioevros, η ΑΕ Διδυμοτείχου γενικά ήταν καλύτερη χωρίς όμως ουσία ενώ αντίθετα ο Ορέστης έδειξε προσήλωση στο τακτικό κομμάτι και εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Αγγελου Συριτούδη  για να ανοίξει το σκορ μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζότεφ  από πολύ μακριά.

Ο άνεμος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να λείψουν από το παιχνίδι οι πολλές κλασικές ευκαιρίες.Παρά την συνεχόμενη πίεση των φιλοξενούμενων η ομάδα του Χρηστούδη δεν απειλήθηκε σημαντικά κατά το υπόλοιπο του παιχνιδιού καταφέρνοντας να πάρει μια μεγάλη πρόκριση που της δίνει εκτός από την ευκαιρία να κατακτήσει το κύπελλο και μεγάλη ψυχολογική ώθηση για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος που είναι και ο κύριος στόχος της χρονιάς.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν οι νέοι πάικτες των δύο ομάδων. Για τον Ορέστη ξεκίνησε βασικός ο Αγγελακάκης με τον Καλυμνιό να περνάει σαν αλλαγή του ενώ για 15 λεπτά μπήκε και ο έμπειρος Κώστογλου. Για την Α.Ε. Διδυμοτείχου ξεκίνησε ο Σιμτσάκης ενώ και ο Καπετανίδης μπήκε στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Άριστη η διαχείριση του παιχνιδιού από τον έμπειρο Σουβάρα κανένα πρόβλημα και για τους βοηθούς του Κτιστόπουλο και Ναζιρόπουλο.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Χρήστος Χρηστούδης): Ζλατάνης, Κοτζά, Δαρβούδης (85΄Βλάχος), Οικονόμου, Πετρόπουλος, Ζότεφ, Αγγελακάκης (67΄Καλυμνιός), Τσιτσκάρης, Τζουμακίδης, Παρασκευάς (83΄Κόκκινος), Ντινούδης (81΄Κώστογλου)

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Κρίστο Τελκίσκι):Συριτούδης Α. Αλεξακίδης (66΄Θάνος), Παντελίδης, Χρίστεφ, Τζανετάκος (83΄Νικολαΐδης), Πετρόπουλος, Πατιαλιάκας (53΄Σουλειμάν), Ζαφειρόπουλος (46΄Καπετανίδης), Σιμτσάκης, Γιαννόπουλος, Ιντζές.