Δεν κατεβάζει ούτε φέτος η ΕΠΣ Έβρου Μεικτή Ομάδα Επιλέκτων Ερασιτεχνών για το Regions’ Cup

 

Ούτε φέτος θα κατεβάσει η ΕΠΣ Έβρου αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Μεικτής Ομάδας Επιλέκτων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών για να λάβει μέρος στην διοργάνωση του Regions’ Cup.

Το μεγάλο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται για μια Ένωση που βρίσκεται στον ακριτικότερο νομό της Ελλάδας το οποιοδήποτε ταξίδι ακόμα και στις γειτονικές Ξάνθη και Κομοτηνή σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του Νομού που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη, χρονοβόρα και κοστοβόρα οποιαδήποτε προσπάθεια συγκέντρωσης των κορυφαίων παικτών του Έβρου από το βορειότερο ως το νοτιότερο τμήμα του, θα στερήσει την δυνατότητα της συμμετοχής της Μεικτής ΕΠΣ Έβρου στο Regions’ Cup.

Το Regions’ Cup είναι μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ και σε αυτήν  μετέχουν μεικτές ομάδες περιφερειών – νομών που απαρτίζονται μόνο από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές (και όταν λέμε ερασιτέχνες εννοούμε να μην έχουν υπογράψει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο στη ζωή τους). Σε πρώτη φάση διεξάγεται πανελλήνιο πρωτάθλημα με όσες Ενώσεις συμμετάσχουν και η πρωταθλήτρια Ελλάδος εκπροσωπεί την χώρα στην Ευρώπη.

Πριν δυο χρόνια πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η ΕΠΣ Ξάνθης και μάλιστα η ομάδα ταξίδεψε στο Σαν Μαρίνο και έδωσε τρεις αγώνες για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού Regions Cup χάνοντας την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Φέτος η ΕΠΣ Ξάνθης δηλώνει και πάλι συμμετοχή στο Regions Cup και μάλιστα φιλοδοξεί να διατηρήσει τα σκήπτρα, για αυτό και ο Ενωσιακό Προπονητής Απόστολος Κουτρουλός ήδη πραγματοποιεί προπονήσεις αλλά και φιλικά με τους παίκτες που έχει καταρχήν επιλέξει.

Στην φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβει μέρος και η ΕΠΣ Θράκης, που άλλωστε είναι και η πρώτη από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα που δήλωσε συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση πριν τέσσερα χρόνια. Στην τελευταία, αποκλείστηκε στα πέναλτι από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΕΠΣ Ξάνθης. Το Regions’ Cup διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί την πιο σημαντικό διοργάνωση για τους Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές. Ωστόσο για αυτούς που μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου, δεν θα δοθεί ούτε φέτος η χαρά αυτής της συμμετοχής.