Οι επτά ομάδες που πρώην προπονητής του Πανθρακικού κατονόμαστε στον εισαγγελέα ότι εμπλέκονται φέτος σε στήσιμο αγώνων

 

Σε τρομερές αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και νυν του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης αμε επίσημη κατάθεσή του στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, κατονομάζοντας συνολικά επτά ομάδες που μετέχουν σε κύκλωμα στησίματος αγώνων.

Αποσπάσματα της κατάθεσης του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου  στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου, αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον Σκάι» που παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σε αυτήν ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρεται σε δύο συναντήσεις του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός, Γιάννη Νιώπα. Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, πριν τον φιλικό αγώνα Απόλλωνα Πόντου – Αιγινιακού. Ο κ. Καλαϊτζίδης επικαλείται τη μαρτυρία του συνεργάτη του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος του σύστησε τον κ. Νιώπα.

Χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του αναφέρει: «Ο κ. Νιώπας με ρώτησε ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος του Απόλλωνα Πόντου. Του απάντησα ότι είναι η άνοδος. Τότε ο κ. Νιώπας μου είπε ότι θα έχουμε πρόβλημα και δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε την άνοδο, εάν δεν μπω σ’ ένα γκρουπ ομάδων που χειραγωγεί αγώνες. Μου πρότεινε να δίνουμε χρήματα για να κερδίζουμε τους αγώνες και οι ομάδες που αποτελούν το γκρουπ θα κάνουν τα πάντα για να δυσκολεύουν τους ανταγωνιστές μας. Ο κ. Νιώπας μου ανέφερε ότι το γκρουπ των ομάδων αυτών ήταν ο Αιγινιακός, ο Πανσερραϊκός, η Βέροια, ο Αχαρναϊκός και η Σπάρτη».

Στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης υποστήριξε ότι σ’ αυτή τη συνάντησή τους, ο κ. Νιώπας παραδέχτηκε ότι στήνει αγώνες: «Μου είπε ότι το κάνει κάθε χρόνο, τουλάχιστον σε 4 έως 5 αγώνες της ομάδας του. Μου είπε ότι έχει 5 ποδοσφαιριστές μέσα στην ομάδα του Αιγινιακού, τους οποίους ελέγχει εδώ και πολλά χρόνια, παίρνει χρήματα από τον παράγοντα της αντίπαλης ομάδας και φροντίζει ώστε στο στημένο ματς να παίζουν στοίχημα και αυτός και οι ποδοσφαιριστές του. Ετσι πολλαπλασιάζουν τα χρήματα που λαμβάνουν από τον αντίπαλο παράγοντα, ο οποίος επίσης στοιχηματίζει, καθώς μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνείται το ακριβές σκορ του ματς».

Ο κ. Καλαϊτζίδης τόνισε ότι αρνήθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία, επικαλούμενος στον κ. Νιώπα θέμα ηθικής τάξεως. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεσή του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, υπήρξε και δεύτερη συνάντησή του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός Γιάννη Νιώπα.

Συγκεκριμένα, σναντήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2017, πριν τον αγώνα Αιγινιακού – Απόλλωνα Πόντου και ο κ. Καλαϊτζίδης κατέθεσε σχετικά: «Πριν αρχίσει ο αγώνας συναντήθηκα με το Γιάννη Νιώπα μέσα στο γήπεδο, πίσω από τη μία εστία. Παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι χειραγωγεί αγώνες και μου είπε ότι έλαβε 25.000 ευρώ για τον αγώνα Αρη – Αιγινιακού (28-10-2017, τελικό σκορ 5-0). Ο στοιχηματισμός αφορούσε ήττα του Αιγινιακού με πάνω από 4 γκολ. Ο κ. Νιώπας μου είπε ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι στο στοίχημα, αλλά το έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του. Επίσης ο κ. Νιώπας παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0), πάλι για στοιχηματικούς λόγους».