Ικέτης στην Δήμο Αλεξανδρούπολης ξανά ο Εθνικός και νέο «ρουσφέτι» Λαμπάκη «για να μείνει η ομάδα στην Α1»

 

Με επιπλέον 25.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να μπορέσει να βγει η χρονιά στην Volley League και να καταφέρει να σταθεί η ομάδα στην Α1 Κατηγορία, από την οποία κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό με βάση την τωρινή βαθμολογική της συγκομιδή.

Όπως είναι γνωστό ο Εθνικός ταλανίζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι παίκτες του και να δημοσιοποιήσουν προ διμήνου μια επιστολή με την οποία απειλούσαν μέχρι και με αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Εκείνη η επιστολή μάλιστα είχε αποτελέσει την αφορμή για την έγκριση έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ύψους 11.000 ευρώ πριν από περίπου ένα μήνα, μια απόφαση που ωστόσο ήταν στα όρια της νομιμότητας όπως αναφέρθηκε και τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα τωρινά 25.000 ευρώ όπως διευκρινίστηκε από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιώργο Παντελίδη δεν αποτελούν κάποια νέα έκτακτη επιχορήγηση, αλλά για μέρος της τακτικής επιχορήγησης που δίνεται σε όλα τα σωματεία που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και που λογικά θα κατανεμηθούν στην επόμενη ή την μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός του Φεβρουαρίου.

«Υπάρχει μια αίτηση του βόλεϊ του Εθνικού και είναι επιτακτική ανάγκη να το περάσουμε σήμερα γιατί  υπάρχουν και τρέχουν οι ανάγκες του τμήματος», σχολίασε ο Γ. Παντελίδης με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να υπερθεματίζει ότι πρέπει να δοθούν αυτά τα χρήματα «για να μείνει η ομάδα στην Α1 και να μας κάνει υπερήφανους». Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, όπως είχε γίνει πριν πέντε εβδομάδες με την έκτακτη επιχορήγηση των 11.000 ευρώ, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ότι και πάλι αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα χρήματα των 25.000 ευρώ αφορούν το τμήμα βόλεϊ, αφού όπως αναφέρθηκε, αυτό αιτήθηκε να δοθούν πιο γρήγορα από το προγραμματισμένο τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε δοθεί ποσό ύψους 35.000 ευρώ στον ΜΓΣ Εθνικό από την τακτική επιχορήγηση για το σύνολο όλων των αθλημάτων που καλλιεργεί και ουσιαστικά αφέθηκε να διαμορφώσει το ΔΣ του Εθνικού πώς θα κατανεμηθεί αυτή η πίτα, αλλά η ουσία είναι ότι πράγματι τα 25.000 ευρώ είχαν πάει στο τμήμα βόλεϊ. Ωστόσο, οι επιχορηγήσεις αυτές συνηθίζεται να δίνονται στα τέλη Φεβρουαρίου και αφού πρώτα έχει προηγηθεί η πρόσκληση του Δήμου να προσκομίσουν όλοι οι σύλλογοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οπως αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ζήτησε αυτή η τακτική επιχορήγηση φέτος να δοθεί στον σύλλογο πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να βγάλει την χρονιά. Ουσιαστικά δηλαδή ζητήθηκε μια νέα διευκόλυνση, ώστε τα χρήματα που έτσι και αλλιώς θεωρούνταν βέβαιο ότι θα δινόντουσαν σε περίπου ένα με δύο μήνες το πολύ να εκταμιευθούν άμεσα προς τον Εθνικό και μάλιστα συγκεκριμένα προς το τμήμα βόλεϊ.

Έτσι για ακόμα μια φορά με χρήματα των δημοτών και των φορολογούμενων πολιτών δίνεται μια νέα οικονομική ανάσα στο επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, που καλό θα ήταν εφεξής στην φανέλα του να μην έχει οτιδήποτε άλλο πέραν από το έμβλημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ενδεχομένως και την φωτογραφία του δημάρχου Λαμπάκη.