Οι αποκαλύψεις και τα «μαθήματα ζωής» του Έλληνα κοσμοναύτη Θ. Γιουρτσίχιν στον θρακιώτη δημοσιογράφο Γ. Γιαγκίνη

 

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, που έχει στο ενεργητικό του πέντε ταξίδια στο διάστημα.

Είναι μέσα στην δεκάδα των κορυφαίων σε διάρκεια παραμονής στο διάστημα και την περασμένη Παρασκευή είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ανέπτυξε το όραμά που είχε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Θανάση Αυγερινό, δημοσιογράφο – ανταποκριτή ελληνικών μέσων ενημέρωσης στην Μόσχα, ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία ενός μουσείου διαστήματος η κάψουλα με την οποία επέστρεψε από το τελευταίο ταξίδι του, πριν από μερικούς μήνες, η οποία όπως και συνολικά το διαστημόπλοιο ονομάστηκε με δική του πρωτοβουλία Αργώ.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν βρέθηκε στα γραφεία της ελληνικής υπηρεσίας του euronews και παραχώρησε συνέντευξη στον Θρακιώτη δημοσιογράφο Γιάννη Γιαγκίνη, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Μεταξύ άλλων απαντά και για το αν υπάρχει ζωή εκεί έξω, στους άλλους πλανήτες και γαλαξίες. Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη με ένα κλικ ΕΔΩ.